SOPA DE BACALLÀ - febrer 2021

 Ingredients (per a 6 persones): 

200 gr. de penca de bacallà sec, sense espines, 
600 cc.de suc de mongetes, 
1.500 cc.d’aigua, 
250 gr. entre ceba i porro, 
200 gr. brots de coliflor, 
100 gr. de patata, 
100 gr. de pastanaga, 
100 gr. mongetes cuites, 
60 gr. d’arròs, 
60 gr. de fideus del núm. 2. 

Poseu el bacallà en remull durant dues hores, renteu-lo bé, eixugueu-lo i talleu-lo a daus petits, deixeu-li la pell. Peleu la ceba i el porro, talleu-los a quadres petits. Poseu al foc una olla, amb el suc de les mongetes i l’aigua. Enfarineu el bacallà, espolseu-lo de la farina que sobra, fregiu-lo en oli, fins que sigui ros, tireu-lo a l’olla. En el mateix oli en què heu fregit el bacallà, fregiu-hi la ceba i el porro, quan es comencin a enrossir, aboqueu-los a l’olla. Peleu les patates i la pastanaga, talleu-les també a daus petits i tireu-les a l’olla. Deixeu-ho bullir a foc fort uns 20 minuts. Seguidament, afegiu-hi l’arròs, els fideus i els brotets de coliflor; abans d’acabar la cocció afegiu-hi les mongetes, i deixeu-ho coure uns minuts més. Proveu-ho de sal. Servi-ho tot seguit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada