CIGRONS AMB GAMBES - març 2021

 Ingredients per a 4 persones:  

1 kg. de cigrons cuits 
4 gambes (400 gr.) 
150 gr. tomàquet madur 

Allioli: 

1 ou, 
4 cullerades d’oli, 
2 grans d’all, sal. 

 

Compreu a la peixateria gamba vermella, no són tan cares com les gambes de la costa, i resulten apropiades per fer aquest plat. En una cassola amb oli hi fregiu lleugerament les gambes. Retireu-les, i en el mateix oli hi fregiu el tomàquet, pelat i trinxat. Mentrestant, peleu les gambes, i amb una forquilla aixafeu els caps perquè treguin tot el suc. Quan el tomàquet sigui cuit, afegiu-hi els cigrons amb una mica del seu brou, les cues de les gambes tallades a trossets, i el suc dels caps, remeneu-ho i deixeu-ho que cogui poc a poc uns 10 minuts. Prepareu l’allioli no gaire espès, i afegiu-lo a la cassola dels cigrons. Poseu-ho a coure al forn calent a 180º durant uns 5 minuts, i ja podeu servir-ho a taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada