Ingredients:
Feu un caramel amb el sucre i encaramel·leu el motlle. Escorreu bé les rodanxes de pinya, i col·loqueu-les al fons del motlle, i mitges rodanxes a les parets del motlle, la part rodona que toqui el fons . Bateu les clares dintre d’un bol, quan hagin pujat una mica, hi aneu afegint la meitat del sucre en petites porcions, continueu batent-les fins que estiguin a punt de neu. Arribaran a aquest punt, quan, girant el bol de cap per avall, les clares no caiguin, reserveu-les. En un bol a part bateu els rovells amb la resta del sucre, i la mantega tova, quan estigui ben lligat i blanquegi, incorporeu-hi la llet, bateu-ho fins a tenir una crema escumosa, seguidament afegiu-hi, a poc a poc, la farina tamisada, preparada amb el llevat, amb l’ajuda d’una pala de goma, incorporeu-hi també, a poc a poc, les clares batudes que teniu reservades. Aboqueu aquesta barreja dintre del motlle preparat, amb la pinya, repartiula bé, i poseu-ho a coure al forn, a una temperatura de 170º a 180º, durant uns 45 minuts, punxeu-lo amb una agulla, i si, aquesta surt neta, ja està cuit. Feu bullir el suc de pinya, amb el sucre 5 minuts, a continuació afegiu-hi el licor, i deixeu-ho bullir 1 minut més. De seguida que traieu el pastís del forn, sense desemmotllar-lo, xopeu-lo amb l’almívar, fins que estigui tot adsorbit. Deixeu-lo en repòs, i, quan estigui fred, desemmotlleu-lo. Serviu-lo adornat amb nata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada