CREMA DE LLUÇ - gener 2020
Ingredients:
200 gr. de lluç a talls,
150 gr. de llesques de pa eixut,
250 gr. de patates,
1.750 cc. de brou de peix lleuger (podeu comprar-lo preparat)
5 cullerades de maionesa amb una mica de gust d’all, oli i sal.
En primer lloc feu la maionesa, reserveu-la. Seguidament netegeu el lluç, deixeulo sense pell ni espines, fregiu-lo lleugerament, i trossegeu-lo, reserveu-lo. Poseu el brou al foc i, quan arrenqui el bull tireu-hi el pa tallat a trossos, les patates pelades i tallades fines, el lluç que teniu reservat, saleu-ho. Quan hagi bullit de 20 a 25 minuts, rectifiqueu-ho de sal si cal, tritureuho amb la batedora dintre la mateixa olla, fins que quedi ben fina. Barregeu-hi la maionesa que teniu preparada. Aboqueu-ho a la sopera, i servi-ho calent. SOPA DE FARIGOLA Ingredients: (per a 4 persones) 1 litre d’aigua, 3 branquetes de farigola, pa del dia abans, 4 ous, 2 grans d’all, oli i sal. En una olla poseu l’aigua a bullir amb la farigola i sal. Deixeu que bulli uns 5 minuts. Talleu les llesques de pa ben fines, fregueu-les amb l’all i tireu-hi un bon raig d’oli, distribuïu-les, en els plats, i escaldeu-les amb el brou de farigola. Tapeu els plats, al cap d’un parell de minuts afegiu a cada plat un rovell d’ou. Remeneu-ho, i ja ho teniu a punt de servir. Mercè
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada