Ingredients:
-1 besuc de l.300 gr.aproximadament,
-1 ou,
-400 gr. de ceba,
-2 grans d’all,
-4 cullerades de puré de tomàquet espès,
-400 gr. de patates pelades,
-100 gr. de pa ratllat,
-1 llimona,150 c.c de vi blanc sec,
200 cc. de brou de peix, sal i oli.
Demaneu a la peixateria que escatin el besuc, que li treguin les espines del llom i del ventre, deixant-li el cap, que li facin 4 o 5 talls just tallant l’espina, la part de sota ha de quedar sense tallar.
Saleu-lo i ruixeu-lo amb suc de llimona, feu dues rodonetes de pell de llimona i poseu-les als forats dels ulls (queda més decoratiu).
Talleu les patates a rodanxes fines i fregiu-les en oli abundant, fins que quedin toves, no rosses, saleu-les i col·loqueu-les en una plata d’anar al forn, i que serveixi per a presentar-la a taula.
Pinteu el besuc amb ou batut, passeu les dues bandes pel pa ratllat fregiu- lo
lleugerament.
Poseu-lo a la plata damunt de les patates.
Trinxeu la ceba i l’all, i fregiu-ho a la mateixa paella de fregir el besuc.
Deixeu enrossir el sofregit, afegiu-hi el puré de tomàquet, el brou de peix
i el vi, coeu-ho uns 5 minuts, tasteu i rectifiqueu de sal. Passeu-ho pel
passapuré, aboqueu-ho damunt del besuc procurant que l’espès quedi
sobre el peix, tireu-hi un rajolí d’oli .
Poseu-ho al forn calent, deixeu coure uns 20 minuts. Servir calent.
NOTA: aquesta recepta es por fer canviant el besuc,per dorada o llobarro
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada