CREMA DE REMOLATXA- juliol i agost de 2019

Ingredients: 
500 gr. de remolatxa (pes sense fulles),
 100 gr. de ceba, 
100 gr de porros, 
100 gr. de patata, 
50 gr. de mantega, 
25 cc. de vinagre, 
l.500 d’aigua, 
2 pastilles de brou, pebre. 
Nata per guarnir. 

Feu bullir amb aigua abundant la meitat de la remolatxa sense pelar, fins que estigui tova, peleu-les i trossegeu-les, poseu-les en un plat amb el vinagre. Reserveu-les.
 Foneu en una olla la mantega, i afegiu-hi la ceba, el porro, la patata, i la remolatxa restant, tot pelat i tallat ben petit, remeneu-ho.
Seguidament afegiu-hi els l.500 cc. d’aigua, deixeu-ho bullir uns 25 o 30 minuts, afegiu-hi les pastilles de brou desfe- tes amb una mica del suc de l’olla, deixeu que bulli uns 5 minuts més. 
Tasteu-ho i rectifiqueu de sal, si cal. Separeu l’olla del foc i afegiu-hi les remolatxes amb vinagre. Tritureu-ho i passeu-ho pel passapuré. 
Deixeu-ho unes hores a la nevera, per servir-ho ben fred. 
Presenteu-ho en tasses o bols individuals, adornant-los amb una espiral de nata per tota la superfície.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada