Ingredients:
500 gr. de remolatxa (pes sense
fulles),
100 gr. de ceba,
100 gr de
porros,
100 gr. de patata,
50 gr. de
mantega,
25 cc. de vinagre,
l.500
d’aigua,
2 pastilles de brou, pebre.
Nata per guarnir.
Feu bullir amb aigua abundant la
meitat de la remolatxa sense pelar,
fins que estigui tova, peleu-les i trossegeu-les, poseu-les en un plat amb
el vinagre. Reserveu-les.
Foneu en una olla la mantega, i afegiu-hi la ceba, el porro, la patata, i
la remolatxa restant, tot pelat i tallat ben petit, remeneu-ho.
Seguidament afegiu-hi els l.500 cc. d’aigua,
deixeu-ho bullir uns 25 o 30 minuts,
afegiu-hi les pastilles de brou desfe- tes amb una mica del suc de l’olla,
deixeu que bulli uns 5 minuts més.
Tasteu-ho i rectifiqueu de sal, si cal.
Separeu l’olla del foc i afegiu-hi les
remolatxes amb vinagre. Tritureu-ho i passeu-ho pel passapuré.
Deixeu-ho unes hores a la nevera,
per servir-ho ben fred.
Presenteu-ho en tasses o bols individuals, adornant-los amb una espiral
de nata per tota la superfície.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada