PUDING DE PRÉSSECS- octubre de 2018

 INGREDIENTS: 
400 gr. préssecs naturals, sense pell ni pinyol, 
100 gr de pa de pessic o de melindros, 
60 gr.de sucre, 
4 ous, 
250 cc. de nata líquida per muntar, moscatell, conyac, llet,
125 gr. de sucre per al caramel. 

Un motlle per a flams de 17 cm, de diàmetre. 

Feu un caramel amb el sucre, i encaramel·leu el motlle pel fons i pels costats.

Talleu a trossos els préssecs i bulliu-los amb poca aigua, fins que estiguin tous, escorreu-los, aixafeu-los amb una forquilla, fins que quedi una pasta, deixeu que es refredi del tot. 
Remulleu en un plat els melindros, amb la llet, el moscatell i un rajolí de conyac, que quedin ben sucats, aixafeu-los també. Barregeu-ho amb els préssecs. 

En un bol bateu els ous amb el sucre, afegiu-hi la barreja dels melindros i els préssecs. Remeneu-ho bé i ompliu el motlle. 

Coeu-ho al forn al bany maria a una temperatura entre l70º - 180º, durant uns 45 minuts, fins que punxant-ho amb una agulla aquesta surti neta. Quan sigui fred desemmotlleu-ho, i poseu-ho en una plàtera. Munteu la nata líquida amb una mica de sucre fi, i aboqueu-ne una petita quantitat sobre el púding, la resta serviu-la en una gerreta. 

Podeu fer el mateix en lloc de préssecs amb plàtans: 400 gr de plàtans ben madurs, pelats, talleu-los i aixafeu-los fins a formar una pasta, barregeu-los amb els melindros que ja teniu preparats. Seguiu la mateixa elaboració de l’explicació anterior. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada