INGREDIENTS:
400 gr. préssecs naturals, sense pell
ni pinyol,
100 gr de pa de pessic o de melindros,
60 gr.de sucre,
4 ous,
250 cc. de nata líquida per muntar,
moscatell, conyac, llet,
125 gr. de sucre per al caramel.
Un motlle per a flams de 17 cm, de
diàmetre.
Feu un caramel amb el sucre, i
encaramel·leu el motlle pel fons i pels
costats.
Talleu a trossos els préssecs i bulliu-los amb poca aigua, fins que estiguin
tous, escorreu-los, aixafeu-los amb
una forquilla, fins que quedi una
pasta, deixeu que es refredi del tot.
Remulleu en un plat els melindros,
amb la llet, el moscatell i un rajolí de
conyac, que quedin ben sucats, aixafeu-los també. Barregeu-ho amb els
préssecs.
En un bol bateu els ous amb el sucre, afegiu-hi la barreja dels melindros i els préssecs. Remeneu-ho bé i
ompliu el motlle.
Coeu-ho al forn al bany maria a
una temperatura entre l70º - 180º,
durant uns 45 minuts, fins que
punxant-ho amb una agulla aquesta
surti neta.
Quan sigui fred desemmotlleu-ho, i
poseu-ho en una plàtera.
Munteu la nata líquida amb una
mica de sucre fi, i aboqueu-ne una
petita quantitat sobre el púding, la
resta serviu-la en una gerreta.
Podeu fer el mateix en lloc de préssecs
amb plàtans: 400 gr de plàtans ben
madurs, pelats, talleu-los i aixafeu-los
fins a formar una pasta, barregeu-los
amb els melindros que ja teniu preparats.
Seguiu la mateixa elaboració de
l’explicació anterior.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada