SÍPIA AMB PÈSOLS- abril de 2019

Ingredients (per a 4 persones) 
1 kg. de sípia, 
400 gr. de pèsols esgranats, 
1 ceba i una pastanaga mitjanes, 
250 gr. tomàquets madurs, 
200 cc. de vi blanc sec, sal i pebre.
 Per a la picada: 60 gr. d’ametlles torrades, 3 grans d’all, julivert. 

Bulliu els pèsols amb aigua i sal i un pessic de sucre, reserveu-ho. 
Talleu la sípia a tires amples, coeules en una cassola tapada, a foc suau fins que treguin tota l’aigua. Poseu oli en una paella i sofregiu-hi la sípia, fins que hagi enrossit. Afegiu-hi el vi, deixeu que es redueixi.
 Feu un sofregit amb la ceba i la pastanaga, tallades ben petites. 
Quan estigui ben cuit, passeu-ho pel passapuré, afegiu-hi el tomàquet pelat i ratllat, deixeu que cogui a poc a poc, fins que estigui ben confitat i retireuho del foc. 
Prepareu la picada, amb les ametlles, els alls i el julivert, diluir-ho amb una mica d’aigua. 
Col·loqueu en una cassola la sípia, els pèsols, el sofregit i la picada, poseu-hi un pols de pebre i rectifiqueu-lo de sal, si cal. 
Deixeu-ho coure a foc suau uns minuts i servir-ho a taula tot seguit.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada