Ingredients (per a 4 persones)
1 kg. de sípia,
400 gr. de pèsols esgranats,
1 ceba i una pastanaga mitjanes,
250 gr. tomàquets madurs,
200 cc. de vi blanc sec, sal i pebre.
Per a la picada: 60 gr. d’ametlles torrades,
3 grans d’all,
julivert.
Bulliu els pèsols amb aigua i sal i un
pessic de sucre, reserveu-ho.
Talleu la sípia a tires amples, coeules en una cassola tapada, a foc suau
fins que treguin tota l’aigua.
Poseu oli en una paella i sofregiu-hi
la sípia, fins que hagi enrossit. Afegiu-hi el vi, deixeu que es redueixi.
Feu un sofregit amb la ceba i la pastanaga, tallades ben petites.
Quan
estigui ben cuit, passeu-ho pel passapuré, afegiu-hi el tomàquet pelat i
ratllat, deixeu que cogui a poc a poc,
fins que estigui ben confitat i retireuho del foc.
Prepareu la picada, amb les ametlles, els alls i el julivert, diluir-ho amb
una mica d’aigua.
Col·loqueu en una cassola la sípia,
els pèsols, el sofregit i la picada,
poseu-hi un pols de pebre i rectifiqueu-lo de sal, si cal.
Deixeu-ho coure a foc suau uns minuts i servir-ho a taula tot seguit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada