Ingredients (per a 4 persones):
1 coliflor,
170 gr. pernil dolç,
formatge ratllat,
i mantega
Per a la beixamel:
500 cc.de llet,
2 cullerades de farina,
60 gr. de mantega,
sal i nou moscada (optatiu).
Poseu una olla al foc amb aigua i sal.
Mentrestant netegeu la coliflor i
dividiu-la en brots, poseu-la a coure
quan l’aigua de l’olla bulli.
Evitareu l’olor que fa la coliflor en
coure, embolicant la tapadora de
l’olla amb un drap de rus mullat amb
vinagre per la part que toca l’olla,
podeu subjectar-lo a la nansa de la
tapadora amb agulles d’estendre.
Talleu a quadrets el pernil dolç. Reserveu-lo.
Per fer la beixamel, foneu la mantega en un cassó, afegiu-hi les 2
cullerades de farina, remeneu-ho
i deixeu-la coure, poseu-hi la nou
moscada i la sal. De mica en mica
tireu-hi la tercera part de la llet ben
calenta, remeneu-ho sense parar,
fins que quedi una pasta fina i es- pessa, aboqueu-hi una altra part de
la llet (bullent), remeneu-ho i encara que sembli que s’agrumolla, continueu remenant-ho amb força fins
que quedi una pasta ben fina, repetiu l’operació fins que acabeu la llet.
Tasteu-la i rectifiqueu-la de sal si cal.
Un cop cuita la coliflor, escorreula. Unteu una plata per anar al forn
amb mantega i repartiu-hi la coliflor, i el pernil dolç que teniu tallat,
cobriu-ho amb la beixamel, poseuhi el formatge ratllat i uns trossets
de mantega. Poseu la plata al forn
calent, deixeu-ho coure una mica i
gratineu-ho seguidament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada