COLIFLOR AMB BEIXAMEL- gener de 2019

Ingredients (per a 4 persones):
1 coliflor,
170 gr. pernil dolç,
formatge ratllat,
i mantega
Per a la beixamel:
500 cc.de llet,
2 cullerades de farina,
60 gr. de mantega,
sal i nou moscada (optatiu).

Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Mentrestant netegeu la coliflor i dividiu-la en brots, poseu-la a coure quan l’aigua de l’olla bulli. Evitareu l’olor que fa la coliflor en coure, embolicant la tapadora de l’olla amb un drap de rus mullat amb vinagre per la part que toca l’olla, podeu subjectar-lo a la nansa de la tapadora amb agulles d’estendre. Talleu a quadrets el pernil dolç. Reserveu-lo. Per fer la beixamel, foneu la mantega en un cassó, afegiu-hi les 2 cullerades de farina, remeneu-ho i deixeu-la coure, poseu-hi la nou moscada i la sal. De mica en mica tireu-hi la tercera part de la llet ben calenta, remeneu-ho sense parar, fins que quedi una pasta fina i es- pessa, aboqueu-hi una altra part de la llet (bullent), remeneu-ho i encara que sembli que s’agrumolla, continueu remenant-ho amb força fins que quedi una pasta ben fina, repetiu l’operació fins que acabeu la llet. Tasteu-la i rectifiqueu-la de sal si cal. Un cop cuita la coliflor, escorreula. Unteu una plata per anar al forn amb mantega i repartiu-hi la coliflor, i el pernil dolç que teniu tallat, cobriu-ho amb la beixamel, poseuhi el formatge ratllat i uns trossets de mantega. Poseu la plata al forn calent, deixeu-ho coure una mica i gratineu-ho seguidament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada