ÀNEC AMB PERES

TÍPIC DE LA CUINA EMPORDANESA

 Ingredients: 
1 ànec de 1.500 Kg, si pot ser mut (la seva carn és menys greixosa) 
1 ceba grossa d’uns 200 gr., 
1 fulla de llorer, 
1 brot de fari- gola, 
llard, 225 cc. de vi ranci, 
60 gr. ametlles torrades, 
2 galetes maries, 
2 grans d’all, 
6 peres de mida mitja- na fortes però madures. 

Netegeu l’ànec i salpebreu-lo per dins i per fora. Deixeu-lo reposar unes dues hores. Peleu les peres, deixant-hi les cues. Bulliu-les amb aigua durant uns 5 minuts. Reserveu-ho. Col·loqueu l’ànec sencer en una rostidora amb una cullerada de llard, el llorer, la farigola, la ceba tallada a trossos, i un cullerot de l’ aigua de bullir les peres, poseu-ho a coure al forn calent a 200 º. Deixeu que enrosseixi destapat, aneu-ho tombant de tant en tant, i aneu-hi tirant suc de la cocció. Quan l’ànec sigui ros, afegiu-hi el vi ranci. Tapeu la rostidora i que cogui durant uns 45 minuts més, veureu que li falta poc per acabar de ser cuit. Retireu la rostidora del forn, traieu l’ànec, talleu-li la carcanada de dalt a baix. Feu octaus de l`ànec i col·loqueu-los en una cassola. Coleu el suc que ha quedat a la rostidora i reserveu-lo en un cassó. Poseu ½ litre de l’aigua que teniu de bullir les peres en un pot, i feu un brou amb la carcanada trossejada i el que ha quedat en el colador (les herbes i la ceba) Deixeu-ho bullir fins que es redueixi a la meitat. Feu la picada amb les ametlles, l’all, i les galetes, quan sigui ben fina l’acabeu de desfer amb el brou colat. Desgreixeu amb una cullera el suc que teniu reservat en el cassó. Aboqueu-hi la picada, ho remeneu una mica i aboqueu-ho damunt dels talls d’ànec que teniu a la cassola, rectifiqueu-ho de sal. Poseu les peres entre els talls, i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 30 minuts. Comproveu si està cuit punxant l’ànec amb una agulla. Servir-ho ben calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada