TÍPIC DE LA CUINA EMPORDANESA
Ingredients:
1 ànec de 1.500 Kg, si
pot ser mut (la seva carn és menys
greixosa)
1 ceba grossa d’uns 200
gr.,
1 fulla de llorer,
1 brot de fari- gola,
llard, 225 cc. de vi ranci,
60 gr.
ametlles torrades,
2 galetes maries,
2 grans d’all,
6 peres de mida mitja- na fortes però madures.
Netegeu l’ànec i salpebreu-lo per
dins i per fora. Deixeu-lo reposar
unes dues hores.
Peleu les peres, deixant-hi les cues.
Bulliu-les amb aigua durant uns 5
minuts. Reserveu-ho.
Col·loqueu l’ànec sencer en una rostidora amb una cullerada de llard,
el llorer, la farigola, la ceba tallada a
trossos, i un cullerot de l’ aigua de
bullir les peres, poseu-ho a coure al
forn calent a 200 º. Deixeu que enrosseixi destapat, aneu-ho tombant
de tant en tant, i aneu-hi tirant suc de
la cocció. Quan l’ànec sigui ros, afegiu-hi el vi ranci. Tapeu la rostidora i
que cogui durant uns 45 minuts més,
veureu que li falta poc per acabar de
ser cuit. Retireu la rostidora del forn,
traieu l’ànec, talleu-li la carcanada
de dalt a baix. Feu octaus de l`ànec i
col·loqueu-los en una cassola.
Coleu el suc que ha quedat a la rostidora i reserveu-lo en un cassó.
Poseu ½ litre de l’aigua que teniu de
bullir les peres en un pot, i feu un
brou amb la carcanada trossejada i
el que ha quedat en el colador (les
herbes i la ceba) Deixeu-ho bullir
fins que es redueixi a la meitat.
Feu la picada amb les ametlles, l’all,
i les galetes, quan sigui ben fina
l’acabeu de desfer amb el brou colat.
Desgreixeu amb una cullera el suc
que teniu reservat en el cassó. Aboqueu-hi la picada, ho remeneu una
mica i aboqueu-ho damunt dels talls
d’ànec que teniu a la cassola, rectifiqueu-ho de sal.
Poseu les peres entre els talls, i deixeu-ho coure a foc suau durant uns
30 minuts. Comproveu si està cuit
punxant l’ànec amb una agulla.
Servir-ho ben calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada