El rossinyol és apreciat a
la cuina per ser un bolet molt
aromàtic i gustós, també té
la virtut que als cucs no els
agrada i no el trobareu mai
corcat.
Remenat de rossinyols
amb pernil
Ingredients:
Llesques de pa de motlle,
mantega, 150 gr. de rossinyols
, 100 gr de pernil serrà,
3 ous, 80 cc. de vi blanc sec,
80cc. de llet, llard, un all i julivert.
Unteu lleugerament per un
costat les llesques de pa amb
mantega. Talleu les crostes de
cada llesca. Enceneu el grill
del forn i torreu-les lleument.
Renteu bé els rossinyols.
Deixeu-los escórrer, talleu-los
ben petits i fregiu-los en una
paella amb llard, una mica de
sal i pebre. Quan comencin a
treure suc afegiu-hi el vi i l’all i
julivert picats. Deixeu-ho coure
tapat i a foc suau, fins que
es notin cuits però no secs.
Bateu els ous amb la llet
(poc batut) i aboqueu-ho a la
paella amb els bolets, anant t'ho
remenant amb una cullera
de fusta, fins que es vegi quallat
però sucós.
Damunt les torrades poseu-hi el pernil tallat a qua- drets, i finalment cobriu-les
amb el remenat.
Servi-ho tot seguit.
Remenat de rossinyols
amb botifarra
Ingredients:
1 botifarra de perol (150 gr.
aproximadament), 100 de rossinyols
, 3 ous, oli i sal.
Renteu bé els rossinyols.
Deixeu-los escórrer.
En una paella amb una
mica d’oli saltegeu els rossinyols.
Reserveu-los
Poseu la botifarra de perol
en una paella amb poc oli, tapeu-la
i deixeu-la coure tapada
fins que quedi tova, podreu
treure-li la pell fàcilment. Barregeu
el farcit amb els rossi- nyols i fregiu-ho tot junt una
mica amb el foc baix, afegiu-hi
els ous batuts amb un pols de
sal, remeneu fins que els ous
quedin quallats.
Servi-ho acompanyat de torrades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada