REMENAT DE ROSSINYOLS ( Dues receptes ) - setembre de 2016

El rossinyol és apreciat a la cuina per ser un bolet molt aromàtic i gustós, també té la virtut que als cucs no els agrada i no el trobareu mai corcat.

Remenat de rossinyols amb pernil Ingredients:
Llesques de pa de motlle, mantega, 150 gr. de rossinyols , 100 gr de pernil serrà, 3 ous, 80 cc. de vi blanc sec, 80cc. de llet, llard, un all i julivert.

Unteu lleugerament per un costat les llesques de pa amb mantega. Talleu les crostes de cada llesca. Enceneu el grill del forn i torreu-les lleument. Renteu bé els rossinyols. Deixeu-los escórrer, talleu-los ben petits i fregiu-los en una paella amb llard, una mica de sal i pebre. Quan comencin a treure suc afegiu-hi el vi i l’all i julivert picats. Deixeu-ho coure tapat i a foc suau, fins que es notin cuits però no secs. Bateu els ous amb la llet (poc batut) i aboqueu-ho a la paella amb els bolets, anant t'ho remenant amb una cullera de fusta, fins que es vegi quallat però sucós.
Damunt les torrades poseu-hi el pernil tallat a qua- drets, i finalment cobriu-les amb el remenat. Servi-ho tot seguit.

Remenat de rossinyols amb botifarra Ingredients:
1 botifarra de perol (150 gr. aproximadament), 100 de rossinyols , 3 ous, oli i sal.

Renteu bé els rossinyols. Deixeu-los escórrer. En una paella amb una mica d’oli saltegeu els rossinyols. Reserveu-los Poseu la botifarra de perol en una paella amb poc oli, tapeu-la i deixeu-la coure tapada fins que quedi tova, podreu treure-li la pell fàcilment. Barregeu el farcit amb els rossi- nyols i fregiu-ho tot junt una mica amb el foc baix, afegiu-hi els ous batuts amb un pols de sal, remeneu fins que els ous quedin quallats. Servi-ho acompanyat de torrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada