BACALLÀ A LA LLAUNA - gener de 2016



Ingredients (per a 5 persones) :

l Kg i ¼ de bacallà remullat
(morro),
2 dl. d’oli,
1 got de vi
blanc sec,
1 cullerada de pebre vermell,
1 fulla de llorer,
4 alls i 1 branqueta de julivert.

Talleu el bacallà en deu trossos. En una plata de vores altes, resistent al forn, hi poseu l’oli i el pebre vermell, remeneu-ho bé, afegiu-hi la fulla de llorer i el vi, quan estigui ben unit, afegiu-hi els talls de bacallà, doneu-li unes voltes perquè quedi ben impregnat.
Entreu la plata al forn a temperatura suau, deixeu-ho coure uns deu minuts. Trinxeu els alls i el ulivert i poseu-ho sobre el bacallà.

Queda acabat el guisat.
Aquest és un plat força oblidat, i un dels més populars catalans, normalment s’acompanyava amb un plat de mongetes blanques bullides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada