CALAMARSETS A LA MARINERA - març de 2017

INGREDIENTS:
1 kg. de calamars petits
150 c.c. vi blanc de taula sec,
250 gr. de cebes
250 gr. de tomàquets madurs,
2 alls
una culleradeta de farina,
una branqueta de fonoll
feu un ramet compost de julivert, farigola, orenga, llorer.

Netegeu els calamars, taleu-los les potetes, sense tallar-los les aletes, deixeu-los escórrer una estona.
Poseu oli en una cassola i fregiu-hi els calamars fins que gairebé s’hagi reduït el seu suc, retireu-los i reserveu-los.
A la mateixa cassola, afegiu-hi oli si és necessari, sofregiu els alls i la ceba tot trinxat finament i poseu-hi el ramet d`herbes, quan la ceba s`hagi cuit afegiu-hi el tomàquet, prèviament escaldat, pelat i ben trossejat, deixeu coure el sofregit fins que brilli. Afegiu-hi una culleradeta de farina, doneu-hi unes voltes, poseu-hi el vi i la branqueta de fonoll, deixeu-ho reduir una mica, incorporeu-hi els calamars i, amb la cassola tapada i el foc baix, deixeu-ho coure fins que els calamars siguin tous; afegiu-hi miquetes d’aigua si veieu que la salsa és massa espessa.
Servir-ho ben calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada