AMANIDA D'ARRÓS - agost de 2017

Ingredients (per a 6 persones): 300 gr d’arròs de gra llarg, 1 pit de pollastre, 200 gr de pernil dolç en dos talls, 6 rodanxes de pinya en almívar, suc de la pinya, 4 pastanagues tendres, enciam, oli,
1 canó de canyella d’uns 5 cm., vi ranci.

Salpebreu el pit de pollastre i rostiulo amb oli, el canó de canyella i el vi ranci. Un cop fred desfileu-lo i reserveu-lo.
Bulliu l’arròs amb aigua abundant i sal, ha de quedar cuit però sencer, esbandiu-lo a raig d’aixeta i deixeu-lo escórrer.
Talleu el pernil i la pinya a quadrets petits. Piqueu ben petit l’enciam fins a tenir-ne un plat ple. Ratlleu les pastanagues. Bateu 100 cc. d’oli amb una mica de sal i suc de la pinya.
Poseu l’arròs en un bol gran, per poder barrejar, el pollastre, el pernil, la pinya, l’enciam i la pastanaga.
Amanir-ho amb l’oli i el suc de pinya prèviament preparat, provar de sal i rectifiqueu-ho si fos necessari.
Aboqueu-ho en una plata, i deixeu-ho a la nevera aproximadament una hora abans de servir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada