COCA DE L’ÀVIA - febrer de 2014


Ingredients: 300 gr. de sucre, 300 gr. de farina, 3 ous, 100 cc. de llet, 4 cullerades d’anís, 4 cullerades d’oli, un sobre de llevat, llimona ratllada, un pessic de sal, 25 gr. de pinyons, sucre, mantega per untar el motlle. Un motlle rectangular de 28xl8 cm. aproximadament.

Enceneu el forn a temperatura mitja entre 160º i 170º. Unteu el motlle amb mantega i cobriu el fons amb paper vegetal, unteu-lo també. Separeu els rovells d’ou de les clares. Bateu les clares i quan hagin pujat una mica aneu-hi afegint tres cullerades de sucre en petites porcions, continueu batent-les fins que les tingueu a “punt de neu”, arriba aquest punt quan girant el bol cap per avall, les clares no cauen. Per separat bateu els rovells d’ou, la resta del sucre, la ratlladura de pell de llimona i un pessic de sal, fins que blanquegi, afegiu-hi l’anís, l’oli i la llet i acabeu-ho de batre, (fins aquí treballeu-ho amb la batedora elèctrica ) . Amb l’ajuda d’una pala de goma i amb suavitat aneuhi afegint la farina barrejada amb el llevat, tot tamisant-la, juntament amb cullerades de les clares muntades. Quan tingueu la pasta ben unida aboqueu-la al motlle preparat, col·loqueu-hi els pinyons pel damunt i empolvoreu-ho amb 25 gr. de sucre. Poseu-la a coure al forn, durant uns 25 minuts, no obriu el forn per res, durant aquest temps. Podeu comprovar si està cuita la coca si passat els 25 minuts, la punxeu i l’agulla de cuina surt neta. Un cop freda, desemmotlleu-la, retireu el paper i poseu-la en una plàtera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada