Ingredients:
Uns 160 gr de pa del dia abans,
300
cc. de llet,
3 ous, un canó de canyella
de 5 cm.,
2 tires de pell de llimona,
60 gr de sucre,
oli i sucre per empolsar-les.
Bulliu la llet durant uns 3 minuts,
amb la canyella lligada, la pell de llimona
i el sucre. Tapeu-la i deixeu-la
refredar.
Talleu el pa a llesques d’1cm i mig,
poseu-les en un plat soper, tireu-hi
per sobre la llet preparada. Deixeu-les
estovar una estona, anant-les girant.
Passeu-les per ou batut, i fregiu-les
amb oli abundant i calent, quan estiguin
rosses, deixeu-les escórrer damunt
d’una reixeta.
Ensucreu-les per tots els costats, i
col·loqueu-les en una plàtera.
Servir immediatament ben calentes.
Les “Torrades de Santa Teresa” tal
com es confeccionaven, era amb un
pa representatiu de la nostra terra el
“llonguet”, un pa artesà típic català,
tots el recordem (els joves no el coneixen)
La seva manipulació era espe- cial i acurada, jo crec que per aquest
motiu les fleques han deixat de fer-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada