AMANIDA DE PATATES AMB ANXOVES - 2009



INGREDIENTS: ( per a 6 persones) l kg de patates, 2 tomàquets vermells forts, 1 o 2 cebes tendres, segons tamany, 8 fulles d’enciam, ous durs, 1 pot d’anxoves amb oli,
100 gr. d’olives negres. 

PER A LA SALSA: 2oo gr. oli d’oliva, 1 cullerada de mostassa, 5o gr. de vinagre, sal i 1 polset se sucre.

Per començar, netegeu les patates i poseu-les a bullir amb pell, deixeu-les refredar una mica i peleu-les, quan siguin fredes talleu-les a rodanxes, no gaire gruixudes. Talleu també a rodanxes, la ceba, els tomàquet i, les fulles d’enciam a trossos petits.

Prepareu en un bol, l’oli d’oliva per amanir, barregeu-hi una mica d’oli del pot de les
anxoves, la mostassa, el vinagre, sal i sucre. Bateu-ho fins que la salsa quedi lligada.

Ompliu el fons de la plata de servir, amb la meitat de les rodanxes de patata, al damunt
 poseu-hi la meitat de l’enciam, dels tomàquets i de la ceba. Amanir-ho amb la salsa, i
 repetiu l’operació, acabeu d’amanir-ho i poseu-hi al damunt les anxoves i les olives. Rodegeu la plata amb les ous durs tallats a trossos.

Poseu-hi la resta de la vinagreta i, deixeu-ho una estona a la nevera, abans de servir l’amanida.


Podeu fer la mateixa amanida, en lloc de patates, poseu-hi cigrons. Tindrà un altre sabor, i resultarà un plat diferent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada