INGREDIENTS: ( per a 6 persones) l kg
de patates, 2 tomàquets vermells forts, 1 o 2 cebes tendres, segons tamany, 8
fulles d’enciam, ous durs, 1 pot d’anxoves amb oli,
100 gr. d’olives negres.
PER A LA SALSA : 2oo gr. oli
d’oliva, 1 cullerada de mostassa, 5o gr. de vinagre, sal i 1 polset se sucre.
Per començar, netegeu les patates i poseu-les a bullir amb
pell, deixeu-les refredar una mica i peleu-les, quan siguin fredes talleu-les a
rodanxes, no gaire gruixudes. Talleu també a rodanxes, la ceba, els tomàquet i,
les fulles d’enciam a trossos petits.
Prepareu en un bol, l’oli d’oliva per amanir, barregeu-hi
una mica d’oli del pot de les
anxoves, la mostassa, el vinagre, sal i sucre. Bateu-ho fins
que la salsa quedi lligada.
Ompliu el fons de la plata de servir, amb la meitat de les
rodanxes de patata, al damunt
poseu-hi la meitat de
l’enciam, dels tomàquets i de la ceba. Amanir-ho amb la salsa, i
repetiu l’operació,
acabeu d’amanir-ho i poseu-hi al damunt les anxoves i les olives. Rodegeu la
plata amb les ous durs tallats a trossos.
Poseu-hi la resta de la vinagreta i, deixeu-ho una estona a
la nevera, abans de servir l’amanida.
Podeu fer la mateixa amanida, en lloc de patates, poseu-hi
cigrons. Tindrà un altre sabor, i resultarà un plat diferent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada