Ingredients (per a 4 persones):
8 calamars d’uns 110 gr. cadascun, 8 llagostins mitjans,
2 ous,
4 cullerades de pa eixut ratllat,
150 gr. de salsitxes,
all, julivert i sal .
Per a la salsa:
4 tomàquets madurs,
1 ceba grossa,
1 all,
60 gr. ametlles torrades,
1 culleradeta de farina,
120 cc de xerès sec,
aigua i oli
Renteu els calamars, deixeu les bosses senceres i ben netes de dintre. Peleu les aletes i les potes, talleu-les ben petites i trinxeu-les amb la picadora. Barregeu-hi la carn de les salsitxes, l’all i julivert ben picats, el pa ratllat i els dos ous. Treballeu-ho posant-hi una mica de sal, quan estigui tot ben unit ompliu les bosses dels calamars, tanqueu les obertures amb un escuradents, o bé cosint-les amb una agulla i fil perlé. Punxeu-los amb un escuradents per tots costats.
Poseu oli en una cassola i amb el foc moderat afegiu-hi els llagostins, fregiu-los fins que vegeu que canvien de color, retireu-los i reserveu-los. A la mateixa cassola fregiu-hi els calamars, deixeu-los coure només que blanquegin.
Per a la salsa: Trinxeu la ceba, i fregiu-la en una paella, quan la vegeu enrossida, afegiu-hi seguidament el tomàquet, pelat i trossejat, poseu-hi una mica de sal i a mitja cocció, tireu-hi el xerès. Aboqueu el sofregit a la cassola, al damunt dels calamars i poseu-ho a coure entre 30 i 40 minuts, tombeu-los de tant en tant, anant-hi tirant miquetes d’aigua perquè no es quedin sense suc. Sabreu que estan cuits punxant-los amb una agulla, si són tous ja els podreu treure del foc.
Feu una picada d’all i ametlles aclarida amb aigua.
Poseu en un cassó la salsa de la cocció, afegiu-hi una cullerada de farina i la picada que teniu preparada. Deixeu-la que arrenqui el bull i passeu-la pel passapuré.
Descosiu els calamars, torneu-los a la cassola, acompanyeu-los amb els llagostins que teniu reservats. Tireu-hi per sobre la salsa ben calenta i deixeu-ho coure a foc moderat 5 minuts. Servi-ho seguidament.
Podeu completar el plat amb uns pèsols bullits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada