SOPA DE TARDOR - octubre de 2014

Ingredients: 
600 gr. de bolets entre: llenegues, carretes, rossinyols de pi, camagrocs, gírgola de bosc, etc.,
200 gr. de rovellons ben petits,
150 gr. de tomàquets
madurs, 250 gr. de cebes, 2
grans d’all, 2 cullerades de
farina d’arròs, 1.500 cc. d’aigua,
llard, llet, oli, sal i pebre.

Netegeu els bolets i deixeu-los que s’escorrin bé. En una olla, on fareu la sopa, sofregiu-hi amb una mica d’oli la ceba trinxada i un gra d’all també trinxat, quan estigui daurat, afegiu-hi els tomàquets
sense pell ni llavors i deixeu-ho sofregir. Reserveu-ho.
Piqueu ben petits els 600 gr. de bolets variats. Desfeu una cullerada de llard en una paella, tireu-hi els bolets i un gra d’all trinxat, coeu-los a foc lent, fins que treguin la seva aigua. Seguidament tireu-los a l’olla del sofregit. Poseu-hi sal i una mica de pebre, aneu-ho remenant amb poc foc, i afegiu-hi l’aigua ben calenta, deixeu-ho bullir lentament uns 40 minuts. Tasteu si els bolets són cuits, i llavors passeu la sopa per la batedora elèctrica fins a aconseguir una textura fina.

Fregiu en una paella amb una mica de llard els 200 gr. de rovellons petits. Reserveu-los. Per espessir la sopa, i en els últims moments, desfeu la farina d’arròs en una mica de llet freda, barregeu-la amb la sopa i deixeu-la coure uns 5 minuts.
En el moment de servir-la, afegiu-hi els rovellons petits.

ADVERTIMENT: Compreu farina d’arròs, no la confongueu amb sèmola d’arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada