Ingredients:
3 ous
1 rovell
500 cc. de llet
120 grs de sucre de vainilla
4 mitjos préssecs en almívar o bé 3 de grans
1 ensaïmada del dia anterior
sucre per al caramel (uns 120 grs)
Un motlle rectangular de plum-cake de 26x11.
Foneu el sucre a punt de caramel i encaramel·leu el motlle pel fons i pels costats. Deixeu-lo refredar.
Talleu la ensaïmada a llesquetes primes (quedaran allargades).
Talleu el préssec a làmines. En un bol bateu lleugerament els ous i el sucre, poseu-hi un pols de sucre de vainilla, remeneu-ho fins que quedi ben unit, afegiu-hi la llet calenta.
Aboqueu al motlle una petita porció de la crema, poseu-hi al damunt la meitat del préssec i a sobre la meitat de la ensaïmada, afegiu-hi una segona part de la crema, després la resta de préssec i ensaïmada, finalment cobriu-ho amb la tercera part de la crema que queda en el bol.
Poseu-ho a coure al bany maria, amb l'aigua calenta, al forn a 180º, uns 40 minuts. Per saber que és cuit punxeu-lo amb una agulla de cuina, i quan aquesta surti neta el flam estarà cuit. Deixeu-lo refredar dins del motlle un mínim de sis hores.
Abans de servir-lo desemmotlleu-lo i decoreu-lo amb rosetes de nata i fruites al vostre gust.
NATA: podeu comprar crema de llet, la que té més matèria grassa, i muntar-la amb el batedor elèctric. És molt fàcil si es té el recipient on s'ha de treballar ben fred, millor voltat de gel. Quan estigui muntada afegiu-hi sucre llustre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada