SOPA AMB FLAM - gener de 2015

Ingredients: 
7 cullerades de tapi- oca, 
750 gr. de carcasses, 
ales, colls i carpons de gallina o pollastre, 
1 os de vedella, 
1 porro, 
250 gr. de cebes, 
400 gr. de tomàquets madurs, 
150 cc. de crema de llet, 
1 rovell, 
30 gr. de mantega i sal. 

Per al flam: 
300 cc. de llet, 
2 ous, 
1 rovell, 
mantega, pebre i sal. 
Un motlle d’un litre de cabuda.

Per començar poseu tots els colls, carcasses i ossos, poca estona en remull, en aigua freda, perquè treguin tota la sang, així evitarem que quan el caldo comenci a bullir s’hi formi una capa escumosa fosca. Poseu al foc una olla amb 4 li- tres d’aigua, quan bulli tireu-hi totes les verdures a trossos, l’os de vedella i la gallina, saleu-ho i deixeu-ho bullir a foc fort un mínim de 2 hores, si es redueix molt, afegiu-hi un cullerot d’aigua bullent. Han de quedar uns 2,5 litres de brou per confeccionar la sopa. Coleu el brou per l’escorredor i després per un colador de tela fem cuina metàl·lica, deixeu-lo refredar. Abans de fer la sopa desengreixeu-la, seguidament poseu-la al foc. Quan bulli tireu-hi la tapioca en for- ma de pluja, i deixeu-la bullir a foc baix uns 7 minuts. Rectifiqueu-la de sal i afegiu-hi la mantega. Barregeu el rovell amb la crema de llet, i a poc a poc perquè no es qualli l’ou, tireu-hi un cullerot de sopa ben calenta. Incorporeu aquesta barreja a la sopa i serviu-la acompanyada del flam següent. FLAM: Bateu lleugerament els ous i el rovell amb una mica de sal i pebre blanc, remeneu-ho, afegiu-hi la llet tèbia i aboqueu-ho al motlle prèviament untat amb mantega i coeu-ho al forn, durant uns 30 minuts al bany maria, vigilant que l’aigua no bulli. Comproveu la cocció punxant el flam amb una agulla i quan aquesta surti neta el flam estarà cuit. Serviu-lo tallat a daus, per això aconsello fer-lo el dia abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada