7 cullerades de tapi- oca,
750 gr. de carcasses,
ales, colls i carpons de gallina o pollastre,
1 os de vedella,
1 porro,
250 gr. de cebes,
400 gr. de tomàquets madurs,
150 cc. de crema de llet,
1 rovell,
30 gr. de mantega i sal.
Per al flam:
300 cc. de llet,
2 ous,
1 rovell,
mantega, pebre i sal.
Un
motlle d’un litre de cabuda.
Per començar poseu tots els
colls, carcasses i ossos, poca estona en remull, en aigua freda, perquè
treguin tota la sang, així evitarem
que quan el caldo comenci a bullir
s’hi formi una capa escumosa fosca.
Poseu al foc una olla amb 4 li- tres d’aigua, quan bulli tireu-hi
totes les verdures a trossos, l’os
de vedella i la gallina, saleu-ho i
deixeu-ho bullir a foc fort un mínim de 2 hores, si es redueix molt,
afegiu-hi un cullerot d’aigua bullent.
Han de quedar uns 2,5 litres
de brou per confeccionar la sopa.
Coleu el brou per l’escorredor
i després per un colador de tela
fem cuina metàl·lica, deixeu-lo refredar.
Abans de fer la sopa desengreixeu-la, seguidament poseu-la al foc.
Quan bulli tireu-hi la tapioca en for- ma de pluja, i deixeu-la bullir a foc
baix uns 7 minuts. Rectifiqueu-la de
sal i afegiu-hi la mantega.
Barregeu el rovell amb la crema de llet, i a poc a poc perquè no
es qualli l’ou, tireu-hi un cullerot de
sopa ben calenta.
Incorporeu aquesta barreja a la
sopa i serviu-la acompanyada del
flam següent.
FLAM: Bateu lleugerament els ous
i el rovell amb una mica de sal i pebre blanc, remeneu-ho, afegiu-hi
la llet tèbia i aboqueu-ho al motlle prèviament untat amb mantega
i coeu-ho al forn, durant uns 30
minuts al bany maria, vigilant que
l’aigua no bulli. Comproveu la cocció
punxant el flam amb una agulla
i quan aquesta surti neta el flam estarà
cuit. Serviu-lo tallat a daus, per
això aconsello fer-lo el dia abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada