Ingredients:
250 cc. d’aigua,
150 gr. de farina,
4 ous,
50 de mantega,
1 pela de llimona,
sucre llustre, oli.
Poseu en un cassó antiadherent l’aigua, la pell de llimona, la mantega a trossets, i un pols de sal, deixeu que bulli 3 minuts. Retireu la pell de llimona i, fora del foc tireu-hi la farina d’un sol cop, barregeu-ho i torneu-ho al foc, feu-ho coure uns minuts més, sense deixar de remenar vivament, fins
que quedi una pasta espessa, fi na i es desenganxi del cassó. Aboqueu-la en un bol i deixeu-la refredar fins que sigui tèbia, remenant-la vivament.
Llavors afegiu-hi els ous (clara i tot ), d’un a un, no tirant el segon, fins que el primer no estigui ben barrejat amb la pasta, remeneu-ho molt bé entre ou i ou, ha d’ésser ben treballat.
Poseu una paella a foc lent amb oli abundant, deixeu que s’escalfi , aneu-hi tirant culleradetes de pasta, ajudeu-vos amb una altra cullereta, deixeu coure els bunyols amb foc no gaire viu, comprovareu com augmenten de mida, i tots sols es giraran dins la paella, i si no ho fessin ajudeu-los amb l’escumadora. Quan els veieu daurats retireu-los i deixeu-los damunt d’una reixeta.
Empolvoreu-los llargament amb sucre llustre, o farciu-los amb crema pastissera, nata o cacau.
CREMA PASTISSERA
Ingredients:
250 cc. de llet,
100 gr. de sucre,
1 ou,
1 rovell,
60 gr. de “Maizena”,
1 pell de llimona,
1 canó de canyella,
1 pessic de sal.
Bulliu uns 3 minuts la llet amb la canyella, la pell de llimona, en un cassó antiadherent.
Poseu en un bol l’ou, el rovell, el sucre, la “Maizena” i un pessic de sal, bateu-ho bé i afegiu-hi la llet calenta (retireu la canyella i la llimona), aboqueu-ho al cassó, i sense deixar de remenar coeu-ho fins
que arrenqui el bull. Retireu-ho del foc, afegiu-hi la mantega tot remenant-ho fins que es vegi la crema ben fi na. Deixeu-la refredar abans d’omplir els bunyols.
FARCIMENT NATA:
nata ensucrada amb sucre llustre.
FARCIMENT CACAU:
250 gr. nata ensucrada, barrejada amb una cullerada de cacau pur.
Poseu el farciment en una mànega pastissera amb broquet, i serà fàcil omplir els bunyols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada