Ingredients:
1 kg. de patates,
1
ceba grossa (uns 200 gr.
125
gr. puré de tomàquet espès,
200
gr. de tonyina en oli.
Un ou
200 gr. de maionesa espessa,
3
ous durs,
pebrot vermell escalivat o en conserva,
olives negres
sense pinyol,
enciam,
1 pastanaga grossa tendra.
Un motlle corona de 24 cm.
***************
Bulliu les patates, amb la pell,
amb aigua abundant i sal, pelar-les i passar-les pel passapuré.
Talleu la ceba ben fina i poseu-la a coure en una paella
amb oli, fins que sigui transparent i salpebreu-la. Afegiu-hi la
tonyina escorreguda i feta a miques, la salsa de tomàquet i l’ou
batut. Remeneu-ho fins que es
lligui lleugerament.
Aboqueu tot el contingut de
la paella al recipient de la batedora i tritureu-ho fins a obtenir
una pasta ben fina, barregeu-ho
amb el puré de patata, tasteu-ho
per si hi falta sal.
Unteu lleugerament el motlle
amb oli, i ompliu-lo de la barreja,
aplaneu-la i deixeu-la refredar.
Desemmotlleu la corona damunt
la plata de servir i cobriu-la de maionesa, adorneu-la amb tires de
pebrot, olives negres i alguna fulleta de julivert, rodegeu-la amb
els ous durs tallats i ompliu el
centre amb fulles d’enciam i pastanaga ratllada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada