ROTLLANA DE PATATES - maig de 2015

Ingredients: 
1 kg. de patates, 
1 ceba grossa (uns 200 gr. 
125 gr. puré de tomàquet espès, 
200 gr. de tonyina en oli. 
Un ou
200 gr. de maionesa espessa, 
3 ous durs, 
pebrot vermell escalivat o en conserva, 
olives negres sense pinyol, 
enciam, 
1 pastanaga grossa tendra. 
Un motlle corona de 24 cm.

 *************** 
Bulliu les patates, amb la pell, amb aigua abundant i sal, pelar-les i passar-les pel passapuré. Talleu la ceba ben fina i poseu-la a coure en una paella amb oli, fins que sigui transparent i salpebreu-la. Afegiu-hi la tonyina escorreguda i feta a miques, la salsa de tomàquet i l’ou batut. Remeneu-ho fins que es lligui lleugerament. Aboqueu tot el contingut de la paella al recipient de la batedora i tritureu-ho fins a obtenir una pasta ben fina, barregeu-ho amb el puré de patata, tasteu-ho per si hi falta sal. Unteu lleugerament el motlle amb oli, i ompliu-lo de la barreja, aplaneu-la i deixeu-la refredar. Desemmotlleu la corona damunt la plata de servir i cobriu-la de maionesa, adorneu-la amb tires de pebrot, olives negres i alguna fulleta de julivert, rodegeu-la amb els ous durs tallats i ompliu el centre amb fulles d’enciam i pastanaga ratllada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada