LLOM AMB CEBETES I PRUNES - setembre de 2015



Ingredients (per a 6 persones):
800 gr. de llom de dos colors en un sol tros,
18 prunes seques amb pinyol,
24 cebetes petites “del platillo “
1 ceba d’uns 200 gr. aproximadament,
100 cc. de vi ranci,
250 cc. de cervesa,
1 canó de canyella

Poseu sal i pebre al llom i deixeu-lo reposar abans de lligar-lo. 
Escaldeu les cebetes, peleu-les i poseu-les a coure en un cassonet, amb una mica de mantega, saleu-les i afegiu-hi una culleradeta de sucre, deixeu-les coure lentament i tapades, anant-hi afegint culleradetes d’aigua fins que quedin toves. Enrossiu el llom en una cassola amb oli, daurant-lo per tots els costats, afegiu-hi la ceba tallada a trossos i el
canó de canyella, el vi ranci i la cervesa, deixeu-ho coure a foc suau i tapat, durant uns 15 minuts, tombeu-ho de tant en tant, incorporeu-hi les prunes prèviament remulla-des i, deixeu-ho coure uns 10 minuts més.
Retireu el llom les prunes i el canó de canyella de la cassola. 
En el suc de la cocció afegiu-hi una culleradeta de “Maizena” desfeta amb una mica d’aigua i deixeu que arrenqui el bull un parell de minuts, passeu-ho pel passapuré.
Torneu la salsa a la cassola, afegiu-hi les cebetes reservades i les prunes, deixeu-ho coure tot plegat uns 5 minuts.
Deslligueu el llom i talleu-lo, col·loqueu-lo en una plata, rodegeu-lo de les prunes i les cebetes i cobriu-lo amb la salsa ben calenta.
Serviu-lo tot seguit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada