POSTRES DE CODONY - octubre 2015

Ingredients: 
500 gr. de codonys,
250 gr. de sucre, 
200 de nata muntada.

Renteu bé els codonys, eixugueu-los i peleu-los (guardeu les pells). Talleu-los al llarg en 8 o 10 rossos, segons tamany, traieu-ne els cors, i si són sans, guardeu-los amb les llavors i les pells.
Poseu 1 litre d’aigua al foc, amb el sucre; un cop desfet, afegiu-hi les pells, les llavors i els cors dels codonys. Deixeu-ho bullir uns 30 minuts, fins que es redueixi una tercera part.
Coleu l’almívar, torneu-lo al foc i poseu-hi els trossos de codony a coure tapats, fins que punxant-los amb una agulla de cuina els trobeu tous.
Deixeu-ho refredar amb l’almívar.
Serviu aquestes postres en un bol de vidre. Acompanyeu-ho amb nata servida a part sense sucre, perquè l’almívar ja l’endolceix.

Nota: si teniu inconvenients a trobar nata, podeu comprar crema de llet, la que té més matèria grassa i, muntar-la amb el batedor elèctric. Resulta molt fàcil si es té el recipient on es treballa, ben fred, millor voltat de gel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada