Ingredients:
12 cuixetes de pollastre,
1 ceba d’uns 200 gr.,
1 ampolla de 250 cc.. de cava,
50 cc. de conyac,
12 ametlles torrades,
1 all,
500 gr. de gírgoles,
mantega, llimona, oli, sal i pebre.
Poseu a macerar el pollastre, en un recipient de vidre o de porcellana, amb sal , pebre,
un bon raig d’oli, i el suc d’una llimona . Deixeu-ho en maceració de 6 a 8 hores.
Uns 30 minuts abans de començar el guisat, retireu el pollastre de la marinada, deixeu-lo
escórrer i reserveu el suc.
Enfarineu lleugerament les cuixetes i poseu-les a fregir en una paella amb oli. Quan
s`hagin enrossit, passeu-les a una cassola. A la mateixa paella, traient una mica d’oli,
si cal, poseu-hi la ceba, pelada i trossejada, doneu-li unes voltes, no deixar-la coure gaire
i posar-hi el suc de la maceració. Tirar-hi el cava i el conyac. Aboqueu-ho damunt del pollastre, poseu la cassola al foc, tapeu-la i deixeu-ho coure, a foc lent durant uns 25 minuts.
Trieu i netegeu les gírgoles, renteu-les bé, perquè no hi quedi gens de terra. Deixeu-les escórrer una estona.
Poseu una cullerada de mantega en una paella i tireu-hi les gírgoles fregiu-les lleugerament, deixeu que treguin el seu suc. Reserveu-ho.
Piqueu l’all i les ametlles, poseu la picada al recipient del batedor elèctric. Retireu el pollastre de la cassola, poseu tot el suc de la cocció al batedor, junt amb la picada i bateu-ho fins que quedi una salsa fina. Torneu a posar el pollastre a la cassola, afegiu-hi els bolets, aboqueu-hi al damunt la salsa i deixeu-ho coure, tot junt uns 10 minuts a foc suau.
Servi-ho tot seguit, ben calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada