INGREDIENTS:
1 pollastre de pagès d'uns 3 kg.,
100 gr. de llard,
250 gr. de salsitxes,
100 de cansalada viada fresca en un tros,
100 gr. de pinyons,
18 prunes seques,
1 canó de canyella, 200 cc. de vi ranci, brou de pollastre, oli, sal i pebre.
En comprar el pollastre, demaneu que el buidin per baix i que tallin el coll deixant un
bon tros de pell. Repasseu-lo bé que quedi ben net de plomes í canons. Renteu-lo per dins i per fora, eixugueu-lo i salpebreu-lo. Deixeu-lo reposar una estona.
Brou de pollastre :
els menuts, el coll i les puntes de les ales del pollastre, 1 ceba,1 branca d'api, 1 porro, 2 litres d'aigua, sal. Colloqueu en una olla tots els ingredients i deixeu que cogui ben a poc a poc durant 1 hora, en acabat coleu-lo.
Farciment:
Talleu la cansalada a daus i poseu-la a fregír en una cassola amb una mica d'oli,juntament amb les salsitxes previament punxades, quan s'hagi enrossit, afegiu-hi les prunes i els pinyons, finalment aboqueu-hi 50 cc. de vi ranci. Deixeu-ho coure 10 minuts. Un cop cuit deixeu-ho refredar, talleu les salsitxes en 3 o 4 trossos.
Farciu el pollastre per baix, quan el tingueu ple, cosiu l'obertura amb agulla i fil perlè,
tombeu la pell del coll i subjecteu-la fent uns punts. Lligueu-lo bé amb un cordill donant-li una bona forma, perquè no es trenquin les cuixes i les ales.
Unteu amb llard el fons de la rostidora, poseu-hi el pollastre unteu-lo lleugerament amb
llard, afegiu-hi el canó de canyella lligat i poseu-lo a coure destapat a forn calent, de tant
en tant gireu-lo.
Quan sigui una mica ros poseu-hi els 150cc- de vi ranci restants, tapeu-la i deixeu-lo coure unes 2 hores, aneu-lo tombant afegint-hi brou durant la cocció. Vigileu que no s'acabi el suc. Sabreu quan està cuit quan els pits i les cuixes són tous en punxar-los amb una agulla.
Quan el pollastre sigui cuit, retireu-lo del forn, traieu-la de la rostidora, deslligueu-lo, descosiu-lo i poseu-lo a la plata de servir, adorneu-lo posant a cada extrem de les cuixes uns “papillots” i acompanyat amb escarola al voltant.
Finalment poseu el suc de la cocció en una salsera, si la voleu una mica lligada afegiu-hi una mica de Maizena desfeta amb brou i deixeu que arrenqui el bull. Serviu-la ben calenta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada