INGREDIENTS : (per a 6 persones )
18 llesques de pa de motlle molt tendre, 200 gr. de pernil dolç ( del llarg ),
1 kg. de tomàquets ben madurs,
3 ous,
150 gr. de tonyina en oli,
1 pebrot vermell escalivat,
maionesa espessa, mantega, oli, sal i sucre .
1 motlle rodó de 22 cm. de diàmetre i 5 cm. d'altura.
En primer lloc, escaldeu els tomàquets, peleu-los, trossegeu-los i poseu-los a coure amb una mica dloli, sal i si convé sucre. Deixeu-la coure fins que quedi una salsa espessa.
Feu amb els tres ous una truita rodona. Traieu les vores del pa de motlle.
Deixeu refredar la salsa de tomàquet i la truita.
Unteu el motlle amb mantega i folreu-lo amb el pernil dolç, deixant que pengi pels costats. Seguidament al damunt, poseu-hi una capa de pa de motlle, cobriu-ho amb
salsa de tomàquet i poseu-hi la truita que tenim reservada i a sobre unes tires de pebrot
escalivat.
Afegiu-hi una segona capa de pa. Escampeu-hi salsa de tomàquet pel damunt, la tonyina escorregada i esmicolada, tres cullerades de maionesa i el pebrot escalivat restant.
Finalment cobriu-ho amb pa de motlle, i tapeu-ho bé amb el pernil dolç que queda penjant del motlle. Deixeu-lo reposar a nevera unes 7 hores.
Desemmotlleu-lo, tireu-hi sucre per sobre i cremeu-lo.
Us quedarà d'allò més bé si escampeu ou filat pel damunt, també podeu ratllar ou dur i adornat amb fulles d'enciam i pastanaga ratllada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada