PASTÍS FRED D'ESCALIVADA

Ingredients (per a 6 persones):
400 grs d'albergínies
800 grs de pebrot vermell
250 grs de cebes tendres
200 cc de crema de llet
5 ous
1 rovell
oli, sal i pebre
1 motlle de plum-cake de 27x10 cm.

   Escaliveu les albergínies i els pebrots (si podeu fer-ho a la brasa molt millor, el gust és diferent que fet al forn). Peleu-los i deixeu que s'escorrin.
   Filetegeu les cebes, saleu-les i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli i a poc a poc.

   Talleu a tiretes primes i per separat l'albergínia i el pebrot, saleu-los. Fregiu el pebrot amb poc oli, fins que s'estovi.
   Unteu l'interior del motlle amb oli o llard, i enganxeu-li paper d'alumini al fons.
   Bateu els ous, el rovell i la crema de llet en un bol gran, poseu-hi sal i pebre.
   Ompliu el motlle amb tires d'albergínia i pebrot, intercalant la ceba, i aneu-hi tirant, entre capa i capa, la crema preparada.
   Poseu el motlle al bany maria, amb el forn calent, durant 45 o 50 minuts (si es cou massa de sobre tapeu-lo amb paper d'alumini); comproveu amb una agulla de cuina si està cuit, si surt neta, està a punt de treure-l del forn.
   Desemmotlleu-lo quan sigui completament fred. Es recomana que feu el pastís el dia abans.

Per cobrir-lo feu una 
salsa d'olives

Ingredients:
100 grs d¡olives negres
3 filets d'anxoves
oli

   Tritureu les olives sense pinyol i les anxoves amb l'ajuda d'una batedora. Barregeu-hi l'oli fins que quedi una salsa lligada. Cobriu el pastís lleugerament.

Una altre opció és acompanyar-lo amb una
Salsa de tomàquet

Ingredients:
500 grs de tomàquets madurs
4 alls
oli, sal i orenga

   Poseu bastant oli en un cassó i fregiu a poc a poc els alls laminats, quan comencin a enrossir-se tireu-hi els tomàquets rentats, trossejats i sense pelar, junt amb l'orenga. A meitat de cocció afegiu-hi una mica de sal i sucre. Quan el tomàquet sigui cuit, passeu-lo pel passapuré.
   Desemmotlleu-lo lleugerament amb la salsa de tomàquet. La salsa restant serviu-la amb una salsera a part.
   Acompanyeu el pastís d'escalivada envoltat de triangles de pa anglès fregit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada