Ingredients:
300 grs de pit de pollastre
1 ceba mitjana
100 cc de xerès
400 cc de llet
6 cullerades de farina
50 grs de pernil del país
50 grs de mantega
1 ou
farina de galeta
farina, oli, sal i pebre
Salpebreu el pollastre, coeu-lo a foc suau en una cassola amb oli o llard, i quan agafi color afegiu la ceba tallada a trossos i el xerès. Amb la cassola tapada coeu-ho fins que quedi ben confitat.
Deixeu-lo refredar, talleu el pollastre a trossos i passeu-ho tot per la picadora, vigilant que no quedi massa triturat, piqueu també el pernil i barregeu-ho.
En un cassó foneu la mantega i quan sigui líquida afegiu-hi la farina, doneu unes quantes voltes fins que s'incorpori amb la mantega, saleu-ho. De mica en mica aboqueu-hi la tercera part de la llet calenta, remeneu-ho amb força fins deixar-la ben unida i fina, aboqueu-hi la llet restant i repetiu l'operació.
Afegiu-hi en petites porcions el pollastre amb la ceba i el pernil, remeneu-ho tot fins que la pasta agafi consistència i es desenganxi del fons del cassó. Deixeu refredar la pasta en una plata, aplaneu-la una mica i tapeu-la amb paper film, per evitar que faci crosta.
Formeu croquetes amb les mans enfarinares, passeu-les per ou i després per la farina de galeta. Deixeu-les reposar una estona. Fregiu-les amb oli abundant i ben calent.
S'han de fregir poques croquetes a la vegada, amb l'ajuda d'una escumadora els doneu voltes fins que quedin daurades per tots els costats.
Serviu-les calentes acabades de fregir.
S'han de fregir poques croquetes a la vegada, amb l'ajuda d'una escumadora els doneu voltes fins que quedin daurades per tots els costats.
Serviu-les calentes acabades de fregir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada