Ingredients (per a 4 persones):
1 Kg de cigrons cuits
4 gambes (400 grs)
150 grs de tomàquet madur
Allioli: un ou, 4 cullerades d'oli, 2 grans d'all, sal
Compreu a la peixateria gamba vermella. No són tan cares com les gambes de la costa i resulten apropiades per fer aquest plat.
En una cassola amb oli fregiu lleugerament les gambes. Retireu-les i, en el mateix oli, fregiu-hi el tomàquet, pelat i trinxat.
Mentrestant, peleu les gambes i amb una forquilla aixafeu els caps perquè treguin tot el suc.
Quan el tomàquet sigui cuit, afegiu-hi els cigrons amb una mica del seu brou, les cues de les gambes tallades a trossets i el suc dels caps, remeneu-ho i deixeu-ho que cogui poc a poc uns 10 minuts.
Prepareu l'allioli no gaire espès i afegiu-lo a la cassola dels cigrons. Poseu-ho a coure al forn calent a 180º durant uns 5 minuts, i ja podeu servir-ho a taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada