CALAMARS AMB MANDONGUILLES - maig de 2014

Ingredients (per a 4 persones):
12 calamars d'uns 75 grs cadascun
200 grs de carn magra de vedella picada
200 grs de carn magra de porc (del coll) picada
200 grs de cebes
200 grs de tomàquets
1 gra d'all
julivert
1 ou
2 llesques de pa eixut (barra de pa de quart de kg)
100 cc d'aigua
llet, sal, pebre, oli i farina

PICADA:
25 grs d'ametlles
1 gra d'all

Netegeu els calamars, separeu les aletes i les potes per a les mandonguilles, tombeu les bosses de l'altra banda i deixeu-les senceres.

En un cassó bulliu les bosses dels calamars cobertes d'aigua, saleu-les lleugerament i coueu-les tapades a foc lent, fins que comencin a ser toves. Reserveu-les.

Tritureu les potes i les aletes dels calamars i barregeu-les amb les carns picades, la molla de pa remullada amb una mica de llet, el rovell de l'ou, l'all i julivert picats, sal i pebre. Treballeu-ho fins que quedi tot ben unit, munteu la clara a punt de neu, amb un pessic de sal, i barregeu-ho amb les carns. Feu les mandonguilles, passeu-les per farina i fregiu-les en una paella amb oli abundant i col·loqueu-les en una cassola.

En la mateixa paella, amb l'oli necessari, sofregiu la ceba trinxada i, quan comenci a agafar color, afegiu-hi el tomàquet pelat i trinxat, saleu-ho; coueu-ho tot junt fins que el sofregit es vegi brillant, afegiu-hi el vi i deixeu que es redueixi, aboqueu-hi l'aigua de bullir els calamars, deixeu-ho coure uns minuts, passeu-ho pel passapuré damunt de les mandonguilles.

Afegiu les bosses del calamars a la cassola, deixeu-ho coure tot plegat a poc a poc uns 15 minuts. Piqueu les ametlles amb l'all i afegiu-ho al guisat uns minuts abans d'acabar la cocció.

Serviu els calamars i les mandonguilles amb la salsa i una mica de julivert trinxat per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada