l quilo aproximadament de tall rodó d’espatlla de vedella en un tros,
1 tija d’api,
1 ceba,
1 pastanaga,
1 porro,
1 tros de nap,
1 tros de xirivia,
1fulla de llorer,
1 os petit de vedella,
400 cc. de vi blanc, sec.
Per a la salsa:
1 llauna de tonyina ben blanca, amb oli d’oliva,
85 gr. escorreguda,
7 filets d’anxova amb oli,
3 cullerades de suc de llimona,
2 rovells d’ou,
150 cc. d’oli. 100 cc.
de brou de coure la carn,
1 cullerada de tàperes.
3 ous durs,
1 cullerada de tàperes.
Salpebreu la carn, lligueu-la perquè no perdi la seva forma, i deixeu-la reposar.
Poseu una olla o cassola on hi càpiga just la carn, 1.200 cc. d’aigua, afegiu-hi les verdures tallades, la fulla de llorer i l’os de vedella, poseu-hi sal, i deixeu que bulli uns 30 minuts afegiu-hi la carn lligada i el vi, tapeu-ho i coeu-ho a foc suau durant una hora aproximadament o fins que estigui cuita. Quan la carn estigui al punt, retireu-la de la cassola i seguidament coleu el brou. Poseu la carn en un recipient que pugui quedar coberta pel brou. Deixeu-ho reposar unes hores fins que la carn estigui completament freda.(fins aquí es por fer el dia abans).
Mentrestant, confeccioneu la salsa: Poseu en el recipient de la batedora, la tonyina, els filets d’anxova, el suc de la llimona, els 2 rovells i una cullerada de tàperes. Bateu-ho anant-hi tirant l’oli, com si féssiu una maionesa, afegiu 100 cc. del brou de coure la carn, treballeu-ho tot junt fins deixar una salsa consistent i cremosa.
Retireu la carn del brou, deslligueu-la i talleu-la a talls d’1 cm de gruix, col·loqueu-los escalonats damunt d’una plata. Cobriu-los amb la salsa preparada. Deixeu-la reposar tapada unes 2 o 3 hores en un lloc fresc.
Abans de servir-la, rodegeu-la amb rodanxes d’ou dur, i repartiu la cullerada de tàperes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada