
Ingredients per a 12 creps:
250 cc de llet,
150 gr. de farina,
2 ous,
30 gr. de mantega,
i sal.
1 paella de 20 cm. de diàmetre.
Per al farcit:
300 gr. de la part blanca dels porros,
6 talls de pernil dolç, tallats prims,
100 cc. de llet,
30 gr. de mantega
i 1 cullerada de farina.
Per a la salsa:
500 cc de llet,
30 gr. de mantega,
i cullerada de farina,
60 gr. d’avellanes torrades pelades i ben picades.
Primer prepareu la massa de les creps, ja que cal que la pasta reposi un mínim d’una hora.
Escalfeu la meitat de la llet amb la mantega a trossets, espereu que es fongui, afegiu-hi la resta de la llet i deixeu-la refredar fins que sigui tèbia.
Tamiseu la farina en un bol, afegiu-hi els ous un a un, bateu-ho fins obtenir una pasta fina, seguidament aboqueu-hi la llet tèbia, remeneu-ho i, deixeu reposar la pasta tapada i en un lloc temperat.
Per fer les creps, foneu uns 50 gr. de mantega en un cassonet i amb un pinzell unteu la paella, escalfeu-la a foc suau, remeneu la pasta de les creps, i tireu-ne una mica al centre, moveu la paella circularment, fins a obtenir un disc de 12 cm., us ha de quedar una capa fina. Quan qualli, tombeu la crep i deixeu-la coure lleugerament per l’altre costat. Feu-la lliscar en un plat i repetiu l’operació fins que acabeu la pasta.
Per al farciment, aprofiteu la part blanca dels porros, talleu-los a rodanxes primes, poseu-los a coure en un cassó amb 250 cc. d’aigua, sal i 30 gr. de mantega, coeu-los fins que siguin tous. Amb els 100 cc. de llet freda desfeu la farina i barregeu-ho amb els porros, salpebreu-ho, remeneu i coeu-ho uns 5 minuts, fins que veieu que el farcit sigui espès.
Esteneu les creps en el taulell i col·loqueu a cadascuna ½ tall de pernil dolç, afegiu-hi el farciment, caragoleu-les i poseu-les en una plata que pugui anar al forn, prèviament untada amb mantega.
Piqueu les avellanes ben fines i afegiu-les a la llet, mescleu-ho i deixeu-ho coure uns dos minuts, reserveu-ho. En un cassó, foneu la mantega, incorporeu-hi la farina, remeneu-ho i deixeu-ho coure una mica. A poc a poc tireu-hi la tercera part de la llet que teniu reservada i ben calenta, remeneu sense parar, fins que quedi una pasta fina i espessa, repetiu l’operació fins acabar la llet. Deixeu-la bullir una mica. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
Cobriu les creps amb la salsa i escampeu-hi uns bocins de mantega pel damunt. Fiqueu la plata al forn calent, fins que veieu que al voltant de les creps, comença a bullir. Deixeu-les enrossir una mica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada