Ingredients (per
a 6 persones):
500
gr. de rap en dos trossos,
300 gr.
de cues de llagostins,
400 gr. de
rossellones,
400 gr. de musclos,
1
envàs de 200 cc. de crema de
llet per a cuinar,
2 llesques de pa
eixut de pagès de 500 gr.,
6 ous,
600
gr. de tomàquets madurs,
100 cc.
de xerès sec, llimona,
150 cc. d’aigua.
Un
motlle de plum-cake, de 9x27x8,
aproximadament.
PER A LA DECORACIÓ:
4
o 5 llagostins,
300
cc. de maionesa espessa.
PREPARACIÓ:
Renteu
les rossellones i
poseu-les en aigua freda i sal
durant uns 90 minuts.
Feu
els tomàquets a trossos i poseu-los
a coure en un cassó amb una
mica d’oli i sal, fins que quedi
una
salsa espessa, tasteu-la i si resulta àcida,
poseu-hi una mica de sucre,
passeu-la pel passapuré i,
reserveu-la.
Poseu
els musclos en una cassola amb
aigua al foc, tapeu-los i deixeu que
s’obrin, traieu-los de la closca, els
talleu la bosseta negra i la resta la
talleu a bocins petits.
Escorreu
les rossellones i poseules en
un cassó al foc amb els l50 cc.
d’aigua i el xerès, traieu-les a
mesura
que es vagin obrint. Feu coure
el rap amb la mateixa aigua, afegiu-hi
una culleradeta de suc
de
llimona i quan el rap blanquegi, afegiu-hi
les cues de llagostins, deixeu
que bulli màxim 2 minuts.
Retireu-ho
del foc, coleu el suc i,
aboqueu-lo per damunt de les llesques
de pa.
Talleu
el rap a trossets, peleu les cues
dels llagostins i talleu-los també
a trossets. Unteu
el motlle amb mantega i fol-reu-lo
amb paper vegetal, que també untareu
amb mantega.
Aixafeu
el pa amb una forquilla, poseu-lo
en un bol gran amb uns 2OO
gr. de puré de tomàquet, afegiu-
hi
els ous batuts amb sal i pebre, la
crema de llet, i tot el peix que
teniu tallat, barregeu bé i ompliu
el
motlle preparat. Poseu-ho
a coure al forn, al bany maria
durant uns 45 minuts. Si s’enrosseix
la part de sobre abans que
el pastís no sigui cuit, tapeu-lo amb
paper d’alumini o vegetal. Sabrem que
és cuit quan punxant-lo amb
una agulla aquesta surti neta.
Traieu-lo
del forn i deixeu-lo refredar completament.
Desemmotlleu-lo
en una plàtera i
cobriu-lo totalment amb maionesa, la
part de sobre adorneu-la
amb llagostins
bullits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada