PASTIS DE PEIX - maig de 2016


Ingredients (per a 6 persones):

500 gr. de rap en dos trossos, 
300 gr. de cues de llagostins, 
400 gr. de rossellones, 
400 gr. de musclos,
1 envàs de 200 cc. de crema de llet per a cuinar, 
2 llesques de pa eixut de pagès de 500 gr., 
6 ous,
600 gr. de tomàquets madurs, 
100 cc. de xerès sec, llimona, 
150 cc. d’aigua.
Un motlle de plum-cake, de 9x27x8, aproximadament.

PER A LA DECORACIÓ: 
4 o 5 llagostins,
300 cc. de maionesa espessa.

PREPARACIÓ: 
Renteu les rossellones i poseu-les en aigua freda i sal durant uns 90 minuts.
Feu els tomàquets a trossos i poseu-los a coure en un cassó amb una mica d’oli i sal, fins que quedi
una salsa espessa, tasteu-la i si resulta àcida, poseu-hi una mica de sucre, passeu-la pel passapuré i,
reserveu-la.
Poseu els musclos en una cassola amb aigua al foc, tapeu-los i deixeu que s’obrin, traieu-los de la closca, els talleu la bosseta negra i la resta la talleu a bocins petits.
Escorreu les rossellones i poseules en un cassó al foc amb els l50 cc. d’aigua i el xerès, traieu-les a
mesura que es vagin obrint. Feu coure el rap amb la mateixa aigua, afegiu-hi una culleradeta de suc
de llimona i quan el rap blanquegi, afegiu-hi les cues de llagostins, deixeu que bulli màxim 2 minuts.
Retireu-ho del foc, coleu el suc i, aboqueu-lo per damunt de les llesques de pa.
Talleu el rap a trossets, peleu les cues dels llagostins i talleu-los també a trossets. Unteu el motlle amb mantega i fol-reu-lo amb paper vegetal, que també untareu amb mantega.
Aixafeu el pa amb una forquilla, poseu-lo en un bol gran amb uns 2OO gr. de puré de tomàquet, afegiu-
hi els ous batuts amb sal i pebre, la crema de llet, i tot el peix que teniu tallat, barregeu bé i ompliu
el motlle preparat. Poseu-ho a coure al forn, al bany maria durant uns 45 minuts. Si s’enrosseix la part de sobre abans que el pastís no sigui cuit, tapeu-lo amb paper d’alumini o vegetal. Sabrem que és cuit quan punxant-lo amb una agulla aquesta surti neta. 
Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar completament.
Desemmotlleu-lo en una plàtera i cobriu-lo totalment amb maionesa, la part de sobre adorneu-la
amb llagostins bullits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada