Poseu els ous en un cassó coberts d’aigua freda i un raig de vinagre, col·loqueu el cassó al foc (no gaire fort ) i deixeu-los bullir 10 minuts, seguidament escorreu-los i deixeu-los en aigua freda.
OUS AMB PATÉ D’ÀNEC:
3 ous durs,
50 gr de paté,
1 cullerada plena de formatge ratllat,
6 avellanes torrades.
Peleu i partiu els 3 ous durs per la meitat de llarg a llarg, retireu els rovells i aixafeu-los amb una forquilla, junt amb el paté, afegiu-hi el formatge ratllat, pasteu-ho bé, incorporeu-hi la maionesa per lligar-ho. Repartiu el farcit entre les 6 mitges clares i poseu una avellana al cim.
OUS AMB LLAGOSTINS:
3 ous durs,
llagostins (segons mida),
1 pebrot vermell en conserva,
3 cogombrets en vinagre, maionesa espessa.
Prepareu els ous durs com els anteriors. Fregiu els llagostins, peleu-los i talleu-los ben petits, reserveu-ne dues cullerades, la resta barregeu-la amb els rovells aixafats, els cogombrets trinxats i la maionesa per lligar-ho. Repartiu-ho entre les 6 mitges clares i escampeu-hi els llagostins reservats per damunt, adorneu-ho amb una tireta fina de pebrot.
OUS AMB TONYINA:
3 ous durs,
50 gr. de tonyina,
3 filets d’anxova en oli,
6 olives sense pinyol,
maionesa espessa.
Un cop tallats i buidats els ous com els anteriors, aixafeu els rovells, piqueu les olives i barregeu-ho amb maionesa. Repartiu-ho a les 6 clares buides i, acabeu posant mitja anxova tallada de dalt a baix cargolada al mig de l’ou i poseu-hi una mica de julivert.
OUS AMB PERNIL:
3 ous durs,
50 gr. de pernil a talls (serrà o país),
la polpa d’un tomàquet madur, maionesa espessa.
Amb els ous preparats com els primers, aixafeu els rovells i barregeu-los amb la polpa de tomàquet ben escorreguda, talleu el pernil a tires d’un cm i talleu-les a quadrets petits, reserveu-ne dues cullerades, la resta barregeu-la amb els rovells, el tomàquet i la maionesa. Cobriu els ous amb el pernil reservat.
Serviu els “OUS FARCITS” en una plàtera coberta d’enciam i talls de tomàquet amb julivert trinxat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada