PLUM-CAKE - novembre de 2016

Ingredients: 
250 gr. de farina, 
2 cullerades de llevat, 
150 de sucre, 
150 gr. de mantega tova, 
3 ous, 
100 gr. de panses de Corint, 
150 gr. aproximadament de fruita confitada (meló, taronja, pera ), 
100 gr. de cireres confitades, 
30 cc. de rom, 
30 gr. d’ametlles laminades, 
mantega per untar el motlle, farina per enfarinar les panses.
1 motlle de 26x10 cm.

Unteu amb mantega l’interior del motlle i folreu-lo amb paper vegetal.
Poseu a remullar les panses amb el rom de 2 a 3 hores, escorreu-les bé i enfarineu-les, reserveu el rom. Talleu les cireres per la meitat i les fruites feu-les a talls petits.
Bateu amb el batedor elèctric la mantega i el sucre, feu que quedi ben cremós, afegiu-hi els ous d’un en un, bateu-ho fins que augmenti de volum, incorporeu-hi el rom reservat i, de mica en mica, aneu-hi afegint la farina barrejada amb el llevat, tot tamisat, continueu treballant-ho fins que quedi una pasta ben fina.
Aboqueu en el motlle preparat, la tercera part de la pasta, repartiu-la bé i escampeu pel damunt la meitat de la fruita i de les panses enfarinades i ben espolsades, cobri-ho amb una segona part de la pasta, escampeu-hi la resta de la fruita i de les panses, i tapeu-les amb l’última porció de pasta, alliseu-la bé, afegiu-hi per sobre, l’ametlla filetejada. Entreu-ho al forn calent a 160º, durant uns 45 minuts aproximadament. Es considera la cocció correcta quan passats 30 minuts de ser al forn el plum-cake s’esquerda pel mig i continua pujant.
Abans de servir-lo deixeu-lo refredar un dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada