FLAM DE CARXOFES - gener de 2017
Ingredients:
1.500 gr. de carxofes
60 gr. de sobrassada
4 ous
2 llesques eixutes de pa de pagès de 500 gr.
llet
2 alls.
Per a la salsa:
4 cullerades de maionesa espessa
3 cullerades de puré de tomàquet
1 clara d`ou.
Un motlle rodó 17x7 cm.
Traieu tota la part dura de les carxofes, i talleu-les a grills prims. Bulliu-les amb aigua i sal, no les deixeu coure del tot, escorreu-les bé .
Poseu una mica d’oli en una paella i sofregiu els alls trinxats, tireu-hi les carxofes, remeneu-ho i afegiu-hi la sobrassada tallada a bocins, doneu-hi unes voltes i reserveu-ho.
Unteu el motlle amb oli i poseu-hi paper vegetal al fons, i torneu-lo a untar.
Bateu en un bol els 4 ous, poseu-hi una mica de sal i pebre, el pa ben remullat amb la llet i aixafat amb una forquilla, i barregeu-hi les carxofes reservades.
Ompliu el motlle, i poseu-ho a coure al forn al bany maria a 200º, durant uns 30 minuts.
Comproveu si està al seu punt quan punxant-lo amb una agulla, aquesta surti neta.
En un bol barregeu la maionesa, el puré de tomàquet i afegiu-hi una clara muntada a punt de neu (heu de muntar-la amb un pessic de sal, per evitar que baixi).
Tombeu el flam en una plata per anar al forn, i cobriu-lo amb la salsa . Entreu-lo novament al forn i gratineu-lo lleugerament.
Podeu adornar-lo al vostre gust, amb grills d’ou dur.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada