TARONGES FARCIDES - febrer de 2017

Ingredients: 
4 taronges grosses.

Per fer la crema: 
350 c. c. de suc de taronja, 
100 gr. de sucre, 
3 rovells, 
30 gr. de mantega, 
3 cullerades de Maizena, 
10 gr. de Gran Marnier.

Per fer la merenga: 
3 clares, 
3 cullerades de sucre.

Talleu de les taronges una tapa circular d’uns 3 cm. d’alçada, deixeu per base la part que les uneix a l’arbre, per tal que s’aguantin bé. Buideu-les evitant foradar-les.
Passar la polpa i tot el suc pel passapuré, se n’ha d’obtenir 350 c.c., si en faltés escorreu més taronges.

Crema: Treballeu amb el batedor els 3 rovells amb el sucre i la Maizena, després afegiu-hi el suc de taronja, un cop ben barrejat passeu la crema pel colador i, poseu-la a coure en un cassó a foc suau sense deixar de remenar, fins que arrenqui el bull i s’espesseixi. Retireu-la del foc i afegiu-hi la mantega i el Gran Marnier, deixeu-la refredar una mica. Ompliu les taronges amb la crema i poseu-les a la nevera durant 2 hores.

Merenga: Munteu les clares amb la batedora, aneu-hi afegint de mica en mica el sucre, fins que quedin a punt de neu. Poseu-les dins d’una mànega pastissera amb el broquet arrissat i, cobriu la crema de dins de les taronges amb petites muntanyetes o rosetes.
Empolvoreu amb sucre llustre la merenga, i entreu les taronges al forn fins que tinguin un color daurat.
Serviu-les seguidament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada