SOPA DE CEBA GRATINADA - febrer de 2012 i 2018




Ingredients per a 4 persones:

400 gr. de cebes , 
20 gr. de farina, 
1.500 cc. de brou suau, 
100 gr. de mantega, 
200 cc. de vi blanc sec,
 llesques tallades d’1 cm. de gruix, d’una barra de pa del dia abans, 
50 gr. de formatge parmesà ratllat, 
50 gr. de formatge gruyère ratllat.

Unteu lleugerament amb mantega pels dos costats les llesques de pa, i daureu-les al forn.

Talleu les cebes a qua­drets, i coeu-les en una pa­ella amb la resta de la man­tega fosa, fins que quedi tova (teniu present que els fregits amb mantega es cremen amb més facilitat, s’han de fer amb el foc baix, poc a poc, i reme­nant sovint). Incorporeu-hi la farina, doneu-hi unes voltes, poseu-hi sal i pebre, afegiu-hi el vi i deixeu que cogui uns 10 minuts. Aboqueu-ho a l’olla on tindreu el brou calent, i deixeu que bulli 30 minuts a foc suau.

Poseu el pa torrat en una cassola de fang, o repartiu-lo en cassoles individuals (ha de quedar el fons cobert).

Aboqueu el brou amb la ceba sobre del pa, cobriu-ho amb els formatges, i poseu-ho al forn calent a gratinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada