Ingredients per a 4 persones:
400
gr. de cebes ,
20 gr. de farina,
1.500 cc. de brou suau,
100 gr. de mantega,
200 cc. de vi blanc sec,
llesques tallades d’1 cm. de gruix, d’una barra de pa
del dia abans,
50 gr. de formatge parmesà ratllat,
50 gr. de formatge gruyère
ratllat.
Unteu
lleugerament amb mantega pels dos costats les llesques de pa, i daureu-les al
forn.
Talleu
les cebes a quadrets, i coeu-les en una paella amb la resta de la mantega
fosa, fins que quedi tova (teniu present que els fregits amb mantega es cremen
amb més facilitat, s’han de
fer amb el foc baix, poc a poc, i remenant sovint). Incorporeu-hi la farina,
doneu-hi unes voltes, poseu-hi sal i pebre, afegiu-hi el vi i deixeu que cogui
uns 10 minuts. Aboqueu-ho a l’olla on tindreu el brou calent, i deixeu que
bulli 30 minuts a foc suau.
Poseu el pa torrat en una cassola de fang, o
repartiu-lo en cassoles individuals (ha de quedar el fons cobert).
Aboqueu el brou amb la ceba sobre del pa,
cobriu-ho amb els formatges, i poseu-ho al forn calent a gratinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada