PA DE PESSIC - juliol de 2008


LA PASTISSERIA
Molts fracassos venen de treballar a ull, la pastisseria s'ha de fer amb precisió amb les proporcions i les mides exactes.
Important conèixer perfectament el teu forn, per tal de treballar a la temperatura adequada, ja que malgrat estar graduats tots funcionen a la seva manera. Per tenir-lo ben controlat, començarem per fer un PA DE PESSIC; sembla senzill, però no ho és tant si no tens un coneixement exacte del teu forn.

Ingredients (per un motlle rodó de 23 cm. diàmetre)

125 gr. de farina, barrejada amb 1 culleradeta rasa de lle­vat Royal, tot tamisat, 
125 gr. de sucre, 
4 ous, 
pell de llimona ratllada.

Col·loqueu la reixeta del forn a una alçada de 10 a 12 cm. i enceneu-lo a 160º

Unteu amb mantega tot l’in­terior del motlle i enfarineu-lo lleugerament.

Poseu les clares dins d’un cassó o bol, bateu-les amb batedora a la màxima potèn­cia, afegint el sucre en peti­tes porcions fins que estiguin a punt de neu, a continuació incorporeu els rovells, la lli­mona ratllada i un pessic de sal, continueu treballant amb la batedora però amb menys potencia. Afegiu a poc a poc la farina tamisada prepara­da amb el llevat, amb l’ajuda d’una pala de goma feu que s’uneixin les clares i els ro­vells amb la farina. Aboqueu-ho al motlle, doneu uns petits cops sobre el taulell per igua­lar la pasta. Deixeu-ho coure al forn uns 25 minuts, sense obrir el forn. Punxeu-lo amb una agulla i si aquesta surt neta, ja està cuit.

Abans de desemmotllar-lo deixeu-lo refredar una estona, tancat dins d’un armari de la cuina.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada