LA PASTISSERIA
Molts fracassos venen de treballar a ull, la pastisseria s'ha de fer amb precisió amb les proporcions i les mides exactes.
Important conèixer perfectament el teu forn, per tal de treballar a la temperatura adequada, ja que malgrat estar graduats tots funcionen a la seva manera. Per tenir-lo ben controlat, començarem per fer un PA DE PESSIC; sembla senzill, però no ho és tant si no tens un coneixement exacte del teu forn.
Ingredients (per un motlle rodó de 23 cm. diàmetre)
125 gr. de farina, barrejada amb 1 culleradeta rasa de llevat Royal, tot tamisat,
125 gr. de
sucre,
4 ous,
pell de llimona ratllada.
Col·loqueu la reixeta del
forn a una alçada de 10 a 12 cm. i enceneu-lo a 160º
Unteu amb mantega tot
l’interior del motlle i enfarineu-lo lleugerament.
Poseu les clares dins
d’un cassó o bol, bateu-les amb batedora a la màxima potència, afegint el
sucre en petites porcions fins que estiguin a punt de neu, a continuació
incorporeu els rovells, la llimona ratllada i un pessic de sal, continueu
treballant amb la batedora però amb menys potencia. Afegiu a poc a poc la
farina tamisada preparada amb el llevat, amb l’ajuda d’una pala de goma feu
que s’uneixin les clares i els rovells amb la farina. Aboqueu-ho al motlle,
doneu uns petits cops sobre el taulell per igualar la pasta. Deixeu-ho coure
al forn uns 25 minuts, sense obrir el forn. Punxeu-lo amb una agulla i si
aquesta surt neta, ja està cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada