Ingredients:
20 plaques de canelons,
600 gr. de bacallà remullat i tallat,
750
gr. d’espinacs frescos,
40 gr. de pinyons,
40 gr. de panses de Corint,
150 cc.
de llet,
2 cullerades de farina,
250 cc. de puré de tomàquet,
50 gr. formatge
ratllat,
mantega, sal i pebre.
Per a la beixamel:
500
cc. de llet,
2 cullerades de farina,
60 gr. de mantega,
sal i nou moscada
(optatiu), cal guardar-se d’abusar d’aquest condiment, l’excés pot fer-lo nociu
per a la salut.
Renteu els espinacs,
separeu les fulles de les canoques, escorreu-les una estona, coeu-les en una
paella amb una mica d’oli a foc viu, deixeu-les refredar, espremeu-les bé amb
les mans i talleu-les ben petites.
Enfarineu el bacallà i
fregiu-lo amb oli abundant, un cop cuit li traieu la pell i les espines i
trinxeu-lo amb un ganivet.
Poseu oli en una paella i
enrossiu-hi lleugerament els pinyons i les panses. Afegiu-hi els espinacs i el
bacallà, sofregiu-ho tot junt, i uniu-ho amb la farina i la llet, coeu-ho
anant-ho remenant fins que s’espesseixi, poseu-hi una mica de pebre i tasteu-ho
per si faltés sal.
Bulliu les plaques dels
canelons amb aigua i sal, durant l5 minuts, escorreu-les i deixeu-les
seguidament amb aigua freda.
Poseu un drap damunt del taulell i col·loqueu-hi les plaques,
repartiu-hi el farcit preparat i enrotlleu-les.
Cobriu el fons de la plata d’anar al forn amb el puré de tomàquet
i poseu-hi els canelons.
BEIXAMEL: Foneu la mantega en un cassó,
afegiu-hi les 2 cullerades de farina, remeneu-ho i deixeu-la coure, poseu la
nou moscada i la sal. De mica en mica tireu-hi la tercera part de la llet ben
calenta, remenant-ho sense parar, fins que quedi una pasta fina i espessa,
aboqueu-hi una altra part de la llet (bullent),remeneu-ho, i encara que sembli
que s’agrumolla,continueu remenant-ho amb força fins que quedi una pasta ben
fina. Repetiu l’operació fins que acabeu la llet, deixeu-la bullir una mica, i
tasteu-la.
Cobriu els canelons amb la salsa beixamel, escampeu-hi el formatge
ratllat i uns bocins de mantega. Poseu la plata al forn calent fins que tot el
voltant dels canelons comença a bullir. Finalment deixeu-los gratinar lleugerament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada