CANELONS DE BACALLÀ - abril de 2012




Ingredients: 
20 plaques de canelons, 
600 gr. de bacallà re­mullat i tallat, 
750 gr. d’espinacs frescos, 
40 gr. de pinyons, 
40 gr. de panses de Corint, 
150 cc. de llet, 
2 cullerades de farina, 
250 cc. de puré de tomàquet, 
50 gr. formatge ratllat, 
mantega, sal i pebre.

Per a la beixamel: 
500 cc. de llet, 
2 cullerades de farina, 
60 gr. de mantega, 
sal i nou mos­cada (optatiu), cal guardar-se d’abusar d’aquest condiment, l’excés pot fer-lo nociu per a la salut.

Renteu els espinacs, separeu les fulles de les canoques, escor­reu-les una estona, coeu-les en una paella amb una mica d’oli a foc viu, deixeu-les refredar, es­premeu-les bé amb les mans i talleu-les ben petites.

Enfarineu el bacallà i fre­giu-lo amb oli abundant, un cop cuit li traieu la pell i les espines i trinxeu-lo amb un ganivet.

Poseu oli en una paella i enrossiu-hi lleugerament els pi­nyons i les panses. Afegiu-hi els espinacs i el bacallà, sofregiu-ho tot junt, i uniu-ho amb la farina i la llet, coeu-ho anant-ho reme­nant fins que s’espesseixi, po­seu-hi una mica de pebre i tas­teu-ho per si faltés sal.

Bulliu les plaques dels ca­nelons amb aigua i sal, durant l5 minuts, escorreu-les i deixeu-les seguidament amb aigua freda.

Poseu un drap damunt del taulell i col·loqueu-hi les pla­ques, repartiu-hi el farcit prepa­rat i enrotlleu-les.

Cobriu el fons de la plata d’anar al forn amb el puré de to­màquet i poseu-hi els canelons.

BEIXAMEL: Foneu la mante­ga en un cassó, afegiu-hi les 2 cullerades de farina, remeneu-ho i deixeu-la coure, poseu la nou moscada i la sal. De mica en mica tireu-hi la tercera part de la llet ben calenta, reme­nant-ho sense parar, fins que quedi una pasta fina i espes­sa, aboqueu-hi una altra part de la llet (bullent),remeneu-ho, i encara que sembli que s’agrumolla,continueu reme­nant-ho amb força fins que que­di una pasta ben fina. Repetiu l’operació fins que acabeu la llet, deixeu-la bullir una mica, i tas­teu-la.
Cobriu els canelons amb la salsa beixamel, escampeu-hi el formatge ratllat i uns bocins de mantega. Poseu la plata al forn calent fins que tot el voltant dels canelons comença a bullir. Fi­nalment deixeu-los gratinar lleu­gerament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada