1.250 grs aprox. de rap de la part ample (en un sol tall)
sal,
pebre vermell dolç, pebre blanc
Per a la salsa:
1 ceba
1 all
1 tronc d'api petit
1 porro
1 tomàquet
1 pastanaga petita
1 fulla de llorer
1 brot petit de farigola
100 grs de conyac
250 grs de maionesa espessa
Rentar i polir el tall de rap i traure-li l'espina central (reservar-la). Tallar el rap de dalt a baix i fer-ne dos trossos iguals. Eixugar-los amb un drap, salpebrar-los i lligar-los per separat amb un cordillet, donant-los una bona forma.
Poseu l'espina trossejada i els trossos de rap que hagin sobrat de polir-lo en un cassó amb oli, junt amb els vegetals tallats a trossets, la farigola i el llorer; sofregir-ho fins que les verdures s'hagin estovat una mica, posar-hi el conyac (millor flamejar-lo) i la sal, deixar-ho coure 3 minuts més i traslladar-ho a una plata d'anar al forn.
Empolvorar els talls de rap amb pebre vermell i posar-los damunt la reixeta del forn.
Encendre el forn i quan sigui calent connecteu el gratinador. Entreu la reixeta amb els talls de rap a uns 15 cm del gratinador, poseu la plata amb els vegetals i l'espina, a sota dels talls de rap, per recollir el suc que vagin desprenent, coure-ho uns 15 minuts, tombant el rap de tant en tant. Un cop cuits, retireu els talls de rap del forn i deixeu-los damunt d'una altra reixeta.
Treure el llorer, la farigola i l'espina de la plata i passar la resta pel passapuré.
Barregeu la salsa, passada, amb la maionesa, i poseu-la en una salsera.
Un cop fred deslligar el rap i tallar-lo a rodanxes. Col·locar-lo a la plàtera de servir, acompanyat d'endívies i amb pèsols bullits, espàrrecs, ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada