PANELLETS - octubre de 2008 i octubre de 2010

MASSAPÀ PER A FER PANELLETS
Ingredients: 
100 gr de patates bullides amb pell, 
500 gr. d’ametlles crues mòltes, 
400 gr. de sucre, 
una clara d’ou,
 pell de llimona ratllada.

Preparació:
Peleu la patata, aixafeu-la amb una forquilla fins que quedi ben fina, i deixeu-la refredar. En un bol gran, barregeu la patata, una culleradeta de pell de llimona ratllada, la clara d’ou i el sucre, quan sigui ben unit hi aneu afegint l’ametlla. Un cop ben barrejat, aboqueu-ho damunt el taulell i acabeu-ho de pastar amb les mans fins a obtenir un massapà ben fi.
Formeu una bola, emboliqueu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc fresc tot un dia.

PANELLETS

Per formar els panellets dividiu el massapà en quatre parts.

Panellets de pinyons:
200 gr. de pinyons, 3 rovells d’ou.
Poseu dos rovells en un bol i barreu-hi bé els pinyons, que quedin ben impregnats.
Arrodoniu una part del massapà, feu un corró d’uns 20 cm., talleu-lo en 14 porcions, feu-ne boles i aneu-les tirant d’una en una en el bol, arrebosseu-les amb els pinyons preparats, tot pressionant amb les mans. Deixeu-los reposar, i en enfornar-los pinteu-los amb rovell d’ou aclarit amb mitja culleradeta d’aigua.

Panellets de codonyat: 
100 gr. de codonyat en un sol tall, sucre per arrebossar.

Formeu un corró com l’anterior, feu un canal al llarg del cilindre, ompliu-lo amb tires de codonyat, tapeu-lo fent pujar una mica de massapà per cada costat, i arrodoniu el corró giravoltant-lo amb suavitat per tal que

el codony quedi al centre, talleu-lo a rodanxes de 2 cm.. Arrebosseu-lo amb sucre i deixeu-los reposar.

Panellets de gerds: 
melmelada de gerds, sucre.

A la tercera part del massapà barregeu-hi 2 cullerades de melmelada de gerds, pasteu-ho i formeu un cilindre, talleu 10 parts iguals i feu-ne 10 boles, arrebosseu-les amb sucre. Amb el dit feu un forat al mig que no arribi a baix, i ompliu-lo de melmelada de gerds. Deixeu-los reposar.

Panellets de coco: 
50 gr. de coco ratllat, sucre pols.

A la resta del massapà barregeu-hi el coco ratllat, pasteu-ho i afegiu-hi unes gotes d’aigua, perquè no us quedi massa espès, formeu-ne unes 12 muntanyetes. Deixeu-los reposar. Abans d’enfornar-los empolvoreu-los amb sucre pols.

Panellets de postre de músic:
12 avellanes torrades
3 nous
16 panses de Corint
4 orellanes d'albercoc
125 grs d'ametlla de granet
2 rovells d'ou

Finalment cobriu la safata del forn amb paper antiadherent, col·loqueu-hi els panellets i poseu-los a coure al forn ben calent (200º) durant 10 minuts. Retireu-los del paper quan siguin freds.

Panellets de cafè:
1 cullerada de cafè mòlt ben fí
sucre llustre

Amb una part del passapà barregueu-hi el cafè, pasteu-lo amb les mans, afegiu-hi unes gotes d'aigua si us queda espès, formeu un cilindre damunt del taulell, talleu-lo en 10 porcions, feu-ne boles i doneu-hi forma d'un gra de cafè, feu-hi una ratlla al llarg. Arrebosseu-los amb sucre llustre.

Panellets d'ametlla:
200 grs d'ametlla de granet
3 rovells d'ou

En un bol barregeu el granet d'ametlla amb 2 rovells d'ou.
Amb un altra part de massapà formeu 14 boles i allargueu-les en forma de mitja lluna, arrebosseu-les amb l'ametlla, tot pressionant amb els dits. Abans d'enfornar-los pinteu-los amb rovell d'ou aclarit amb mitja culleradeta d'aigua.


Cocció: Poseu un full de paper especial antiadherent d’amunt d’una placa de forn,     
col·loqueu els panellets i poseu-los a coure al forn a 200º durant uns 10 minuts. Retireu-los del paper quan siguin freds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada