4 peus de porc. Recomano comprar-los crus i bullir-los a casa.

Per coure els peus:
l os de pernil,
2 pastanagues,
2 porros,
1 branca d’api,
3 alls,
nap, xirivia,
l fulla de llorer,
l culleradeta de pebre negre en gra,
uns brots de farigola,
un canó de canyella.
Per a la salsa:
l gra d’all,
12 ametlles torrades,
2 galetes Maria,
250 gr. de tomàquets madurs,
250gr. de cebes,
150 gr. de pebrot verd,
l fetge de gallina (fregit lleugerament),
150 cc. de llet,
oli i sal.
Poseu en remull amb aigua tèbia l’os de pernil, uns 15 minuts.
Renteu els peus, i poseu-los a bullir en una olla amb aigua abundant i bullent, tireu-hi les verdures tallades petites, les herbes, l’os de pernil ben net, el pebre i la canyella. Deixeu que coguin a poc a poc unes 3 hores, fins que estiguin ben tendres. Tot seguit, escorreu-los i traieu els ossos que es desprenguin fàcilment. Col·loqueu-los en una cassola.
Poseu oli en una paella i sofregiu la ceba i el pebrot, tallat tot ben petit, quan la ceba sigui rossa, tireu-hi el tomàquet pelat i trossejat, deixeu-ho coure fins que brilli. Afegiu-hi dos cullerots de caldo de coure els peus, deixeu que arrenqui el bull i passeu-ho pel passapuré, aboqueu-ho damunt dels peus, i deixeu-los coure a foc baix.
Mentre feu la picada, amb l’all, les ametlles, les galetes i el fetge fregit, quan tot sigui ben fi, afegiu-hi la llet de mica en mica, i aboqueu-ho a la cassola damunt dels peus. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure a foc baix uns 15 minuts.
NOTA: Aquest guisat millora fent-lo la vigília
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada