PEUS DE PORC GUISATS - novembre de 2017

Ingredients per a 4 persones
4 peus de porc. Recomano comprar-los crus i bullir-los a casa.

Per coure els peus: 
l os de pernil, 
2 pastanagues, 
2 porros, 
1 branca d’api, 
3 alls, 
nap, xirivia,
 l fulla de llorer, 
l culleradeta de pebre negre en gra, 
uns brots de farigola, 
un canó de canyella.

Per a la salsa: 
l gra d’all, 
12 ametlles torrades, 
2 galetes Maria, 
250 gr. de tomàquets madurs, 
250gr. de cebes, 
150 gr. de pebrot verd,
 l fetge de gallina (fregit lleugerament), 
150 cc. de llet, 
oli i sal.

Poseu en remull amb aigua tèbia l’os de pernil, uns 15 minuts.
Renteu els peus, i poseu-los a bullir en una olla amb aigua abundant i bullent, tireu-hi les verdures tallades petites, les herbes, l’os de pernil ben net, el pebre i la canyella. Deixeu que coguin a poc a poc unes 3 hores, fins que estiguin ben tendres. Tot seguit, escorreu-los i traieu els ossos que es desprenguin fàcilment. Col·loqueu-los en una cassola.
Poseu oli en una paella i sofregiu la ceba i el pebrot, tallat tot ben petit, quan la ceba sigui rossa, tireu-hi el tomàquet pelat i trossejat, deixeu-ho coure fins que brilli. Afegiu-hi dos cullerots de caldo de coure els peus, deixeu que arrenqui el bull i passeu-ho pel passapuré, aboqueu-ho damunt dels peus, i deixeu-los coure a foc baix.
Mentre feu la picada, amb l’all, les ametlles, les galetes i el fetge fregit, quan tot sigui ben fi, afegiu-hi la llet de mica en mica, i aboqueu-ho a la cassola damunt dels peus. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure a foc baix uns 15 minuts.

NOTA: Aquest guisat millora fent-lo la vigília

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada