Ingredients (per a 5 o 6 persones)
250 grs de pasta forma espirals
125 grs pebrot vermell cru
2 cebes tendres
300 grs de pèsols desgranats
3 tomàquets forts vermells
50 grs de formatge manxego semi-sec en un tall
250 grs de tonyina amb oli o varetes de cranc congelat
1 cullerada de tàperes
50 grs d'olives (millor negres)
2 ous durs
enciam
1 iogurt
200 grs de maionesa espessa.
Bullir la pasta amb aigua i sal durant uns 20 minuts, retireu una part d'aigua de bullir-la i afegiu-ne de freda. Un cop la pasta està freda escorreu-la. Bulliu els pèsols i guardeu-los amb la seva aigua.
Tallar a quadrets petits el pebrot vermell, dos tomàquets (reserveu-ne un per adornar), el formatge i les cebes. Si poseu varetes de cranc, talleu-les petites.
Barregeu el iogurt i la maionesa.
Poseu en un bol la pasta, els pèsols ben escorreguts, la tonyina o les varetes, el formatge tallat, les cebes, els tomàquets, el pebrot i les tàperes. Barregeu-ho i amaniu-ho amb la maionesa i el iogurt preparat.
Deixeu-ho reposar dues hores, si fa calor millor a la nevera.
Posar l'amanida a la plàtera, envolteu-la amb l'enciam tallat petit. Al damunt les olives, els ous durs i el tomàquet reservat, tallat tot a rodanxes. Tasteu i rectifiqueu de sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada