Ingredients:
6 ous
250 gr.de sucre
100 gr. de farina
100 de coco ratllat,
4 cullerades de llet
10 cullerades d’oli
4 culleradetes de llevat Royal
pell de llimona ratllada
600 gr. de pomes Golden
1 motlle de 30x25x5.
Unteu tot el motlle amb mantega, al fons poseu-hi un paper untat també amb mantega, i enfarineu-lo.
Refineu el coco amb un molinet.
Seguidament, munteu les clares a punt de neu amb 4 cullerades de sucre. Reserveu-les.
En un bol poseu-hi els rovells, la resta del sucre, un pessic de sal, la llimona ratllada, bateu-ho fins que blanquegi i augmenti el seu volum, afegiu-hi l’oli, la llet i seguidament el coco, quan tot estigui ben incorporat aneu-hi posant porcions de farina barrejada amb el llevat, tot tamisant-la. Ho podeu batre amb la batedora elèctrica fins arribar a aquest punt.
Amb una espàtula de goma afegiu-hi suaument les clares reservades, en tres o quatre porcions, quan ho tingueu ben barrejat ompliu el motlle. Deixeu-ho reposar uns 30 minuts.
Mentre, peleu les pomes, talleu-les en quatre trossos, traieu-ne el cor, i talleu-les molt fines (màxim 2 mm.), i cobriu totalment la pasta amb els talls escalonats, empolvoreu-la amb sucre.
Fiqueu el motlle al forn a 170 º, durant 30 minuts. Cinc minuts abans d’acabar la cocció obriu el forn i si la poma no s’ha enrossit, enceneu el grill perquè aquesta quedi daurada.
Deixeu refredar una estona la coca, i desemmotlleu-la de manera que la poma quedi al damunt.
Tritureu melmelada d’albercoc, i amb un pinzell abrillanteu la poma.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada