LLET FREGIDA - gener de 2012

L’origen de la “Lechefrita”, és incert, sembla que el punt d’origen sigui Sant Sebastià, tot i que són unes de les postres més tradicionals de Castella i Lleó.

La seva elaboració és senzilla i fàcil de fer.

Ingredients: 
2 rovells, 
60 gr. de maicena, 
500 cc. de llet, 
1 canó de canyella d’uns 6 cm., 
1 tira de pell de llimona, 
125 gr. de sucre, 
20 gr. de mantega, 
oli i sal.

Arrebossat: 
2 ous, farina.

Reserveu 100 cc. de llet, i la resta poseu-la en un cassó amb la pell de llimona, la canyella lligada i un pessic de sal, feu-li arrencar el bull.
En un bol barregeu, els rovells, el sucre, la maicena i els 100 cc. de llet reservada. A continuació afegiu la llet bullida, aboqueu-ho en un cassó. Feu-ho coure a foc lent durant uns 10 minuts, sense deixar de remoure-ho.
Retireu-ho del foc, afegiu 20 gr. de mantega i remeneu-ho fins que es fongui, traieu la canyella i la llimona.
Unteu amb mantega una plata, aboqueu-hi la crema, aplaneu-la fins que quedi un gruix de 1 ½. Quan sigui freda completament talleu la pasta en porcions quadrades o rectangulars.
Passeu les porcions per farina i ou batut, arrebosseu-les bé per les dues cares , i fregiu-les amb oli abundant.
A mesura que estiguin daurades, deixeu-les damunt d’una reixeta.
Abans de servir-les ensucreu-les lleugerament, i col·loqueu-les en una plata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada