600 grs de carn picada (part de vedella i porc)
400 grs de sípia
500 grs de pèsols desgranats
1ceba
250 grs de tomàquets madurs
la molla de pa de dues llesques mitjanes
1 ou, llet, oli, farina, sal i pebre
Picada:
50 grs d'ametlles torrades i pelades
1 gra d'all
Amb la carn, el pa remullat amb llet, el rovell de l'ou, sal i pebre, farem una pasta
espessa, afegirem la clara de l'ou batuda, quedant la pasta esponjosa, seguidament
farem les mandonguilles. Passar-les per farina i fregir-les amb oli abundant. Traslladar-les a una cassola. Netejar la sípia (reservant-ne la salsa), tallar-les a quadrets, salar-la i posar-la dins d'una cassola petita amb poc oli, tot en fred; coure tapada i amb poc foc fins que estigui tova. Ajuntar-la amb el seu suc a la cassola de les mandonguilles.
En part de l'oli de fregir les mandonguilles, fer el sofregit de la ceba ben ratllada i quan comenci a agafar color, afegir-hi el tomàquet ratllat, que cogui poc a poc, fins que estigui ben confitat. Seguidament afegir la salsa de la sípia i 250 grs d'aigua calenta; un cop arrencat el bull abocar-ho al damunt de les mandonguilles i la sípia. Deixeu-ho al foc uns 20 minuts, sacsejant de quant en quant. Ajuntar-hi els pèsols i continuar la cocció fins que estiguin cuits (si els pèsols no son congelats, caldrà bullir-los una mica abans de posar-los a la cassola).
Fer la picada amb les ametlles, l'all i una mica del suc del guisat. afegir-ho a la cassola i deixeu-ho al foc uns minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada