Ingredients (per a 6 persones):
1.500grde carbassó
250 gr de ceba (millor tendres)
200 gr de tomàquet
1 all
250 gr de carn picada de porc o botifarra crua
4 ous
50 gr de formatge ratllat
Pelar els carbassons i talleu-los a rodanxes fines, coue-los amb una mica de sal, en una cassola amb poc oli; quan gairebé no hi ha suc, retireu el carbassó i reserveu-lo en una escorredora.
Fregiu, en el mateix oli de fregir la ceba, la carn picada fins que es vegi rossa i l'all, tot trinxat; quan comenci a tenir color tireu-hi els tomàquets escaldats, pelats i trossejats; coueu-ho fins que el sofregit brilli, Afegiu-hi la carn picada a meitat de cocció.
Bateu en un recipient gran 2 ous i 3 rovells (reservar les 2 clares restants), barregeu-hi el carbassó, el sofregit, una mica de sal i pebre, i la meitat del formatge.
Bateu les 2 clares reservades a punt de neu amb un polsim de sal i incorporeu-les a la barreja amb suavitat.
Unteu amb mantega una plateta de servir que pugui anar al forn i ompliu-la amb la barreja preparada; escampeu-hi pel damunt el formatge restant.
Entrar-ho al forn a 170º fins que es noti cuallat i gratinat.
Es pot servir calent o fred.
ACLARIMENT: Les clares a punt de eu es poden batre a mà amb el batedor, però es millor amb la batedora elèctrica a la màxima potència, sempre acompanyades amb una mica de sal si la recepta és salada o amb sucre si la recepta és dolça, així no ens baixaran un cop batudes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada